Nova vrsta kafe - s brokulom

Nova vrsta kafe – kafa s brokulom, pojavila se u Australiji.
Nova vrsta kafe - s brokulom
Foto: Pixabay
Proizvođači su napravili prah od ovog povrća koji se može dodati u kafu. Jedan kafić u Melburnu je već uvrstio kafu s brokulom u svoju ponudu. Stručnjaci kažu da se brokula u prahu može koristiti i na druge načine. Naime, ova super hrana se može dodati u supe, pečenja ili smoothie.
 
Iako kafa s brokulom ne zvuči baš primamljivo, oni koji su je probali kažu da se povrće uopšte ne oseća. Obično se dodaje u espresso s toplim mlekom.
 
Prema najnovijim istraživanjima, 51 odsto Australijanaca ne jede preporučene dnevne količine povrća i voća. Naučnica Merien Avgustin tvrdi kako su dve kašike praha od brokule jednake jednoj porciji povrća.
 
Ukus brokule nije baš svakome drag, a nekim ljudima se ne sviđa njen izgled pa je ne žele jesti. Upravo zbog toga mnogo povrća završi na otpadu. Konzumacija brokule u prahu bi mogla sprečiti sve veće propadanje i bacanje hrane.
 
Budući da je brokula bogata hranjivim materijama kao što su vitamini B, magnezijum, kalijum i cink, ovaj prah bi mogao imati povoljan uticaj na zdravlje.
 
Mnoga istraživanja su pokazala kako je brokula veoma važna kod prevencije i lečenja raznih vrsta karcinoma. Ona se koristi za snižavanje holesterola, štiti od bolesti srca, reguliše krvni pritisak i probavu. Bogata je antioksidansima koji je čine jednom od najzdravijih namirnica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.