VIDEO: Pola veka "big meka" poznati lanac proslavlja uvođenjem "meknovčića"

Restorani brze hrane "Mekdonalds", u čast 50. rođendana svog najpopularnijeg proizvoda, uvode posebnu "valutu" koju možete ili sakupljati ili je menjati za nove "big mekove".
Počev od četvrtka, u vreme ručka, u 14.000 "Mekova" širom Sjedinjenih Američkih Država i u restoranima u više od 50 država širom sveta, mušterije će kupovinom "big meka" obezbediti sebi i jedan prepoznatljivi novčić.
 
Ograničena serija mesinganih "meknovčića" pojaviće se u pet različitih varijanti i na svakoj će na poseban način biti označena 50-godišnjica velikog sendviča, kako ga inače vode u matičnoj kući.
 
Ukoliko ne želite da sakupljate "novu valutu" za uspomenu, od petka se može zameniti za "big mek". Po sistemu jedan novčić – jedan sendvič, prenosi RTS.
 
Akcija će trajati do kraja 2018. godine.
 
U intervjuu za Ju-Es-Ej tudej, generalni direktor "Mekdonaldsa" Stiv Isterbruk je objasnio da je četvrtak odabran za dan početka zanimljivog načina da se obeleži pola veka "big meka", jer bi toga dana Džim Deligati, čovek koji je u Juniontaunu u Pensilvaniji izmislio "big mek", napunio 100 godina.
 
Ideja za "meknovčić" je potekla iz uloge koju je ovaj prehrambeni proizvod imao u merenju kupovne moći.
 
Naime, 1986. godine, ugledni list Ekonomist je počeo da koristi „big mek“ kao indeks za merenje kupovne moći međunarodne valute. "Do dan danas ga koriste", ističe Isterbruk.
 
Kako ovaj lanac s ponosom ističe, prošle godine su prodali 1,3 milijarde "big mekova".
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima