Pogrešnom pacijentu izvađen bubreg

Greškom lekara, koji su pomešali dva pacijenta sa istim imenom, zdravom pacijentu je odstranjen bubreg.

Oba pacijenta bila su podrvrgnuta snimanju skenerom u bolnici Sveti Vinsent u Masačusetsu, a rezultati jednog od njih pokazivali su prisutnost velikog tumora u bubregu.

Međutim, prema federalnom izveštaju, taj snimak skenera pripisan je pogrešnom pacijentu koji je potom operisan.

Tokom operacije, hirurg je primetio da je izvađen bubreg u stvari zdrav, ali tada više nije bilo povratka. Pacijentu je kasnije presađen drugi bubreg.

Bolnica je svalila krivicu na lekara koji ne pripada bolnici, ali u izveštaju se krivi bolnica Sveti Vinsent zbog neproveravanja identiteta pacijenta pomoću datuma rođenja ili nekog drugog podatka, pre same operacije.

Naime, ova dva pacijenta su, kako stoji u izveštaju, približnih godina i isto se zovu. Iz Odeljenja za javno zdravlje su daljim istraživanjem otkrili još nekoliko propusta u istoj bolnici, nastalih zbog neproveravanja identiteta pacijenta.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.