Novosadski informativni portal 021

Život

Kako da brže zaspite?

Nauka je dokazala da besciljno ležanje u krevetu dok pokušavate da zaspite dovodi do stresa, što dalje dodatno unižava šanse da zaspite.

Premorenost od 2022. i zvanično bolest

Premorenost poslom biće od 2022. godine u rangu sa prehladama i sličnim oboljenjima zbog kojih je potrebno posetiti doktora, utvrditi simptome i dobiti prepisanu terapiju, odlučeno je u ponedeljak na sastanku Svetske zdravstvene organizacije u Ženevi.

U ovim zemljama su manja ograničenja na autoputevima

Autoputevi su projektovani za velike brzine, međutim zbog bezbednosti u većini država se maksimalna brzina ograničava. Ipak, neke zemlje su liberalnije zbog dobre putne mreže, a negde su namerno saobraćajni inspektorati dozvolili da se malo jače stisne gas.

Šimpanze jedu i kornjače

Divlje šimpanze su primećene kako uživaju u neobičnoj poslastici kornjača čije oklope razbijaju o debla drveća, rekli su naučnici.

Objavljena pisma koja je Ana Frank slala svojoj baki

Nešto mlađa i lakša verzija života Ane Frank, devojčice sa zubnom protezom, koja želi da pusti kosu, i kojoj ne manjka muškog društva, objavljena je na engleskom jeziku pod nazivom "Anne Frank: The Collected Works".

Najmanje 11 tigrova ubili zbog verskog rituala

Policija je uhapsila pripadnike 19 plemena, koji su tokom ispitivanja rekli da su nudili delove tela tigrova svojim božanstvima, verujući da će to udaljiti zlo od njihovih domova i života i doneti im sreću.