Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zbog prekoračenja brzine 300.000 prijava za godinu dana

Direktor Policije Vladimir Rebić izjavio je da je Saobraćajna policija 2016. godine podnela 300.000 prekršajnih prijava protiv vozača zbog prekoračenja brzine, što čini gotovo jednu trećinu svih saobraćajnih prekršaja otkrivenih u Srbiji.

LSV: Poruka da nije kažnjivo građane označiti kao mete

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je da oslobadjajuća presuda predsedniku Srpskog pokreta "Naši" Ivanu Ivanoviću predstavlja poruku društvu u Srbiji da nije kažnjivo napraviti spisak gradjana i optužiti ih da su srbomrsci i izdajnici i označiti kao mete.

PUPS u Nišu traži trinaestu penziju za najsiromašnije

Gradski odbor Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) u Nišu predložio je da grad Niš u budžetu za 2018. godinu predvidi novčana sredstva za isplatu trinaeste penzije, kao i jednokratne novčane i robne pomoći penzionerima s najnižim penzijama.

Za IT prekvalifikaciju 12.300 kandidata za 900 mesta

Na konkurs za prekvalifikacije za IT sektor u Srbiji javilo se više od 12.300 kandidata, od kojih će biti odabrano 900 i obučeno za programere, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za informacione tehnologije i e-upravu.

Šta treba znati o planiranim izmenama Ustava Srbije

Srbija bi do članstva u Evropskoj uniji, trebalo da izmeni Ustav najmanje dva puta, najpre u sferi pravosuđa, što je i uslov u pregovorima, a kada dobije garancije da će postati deo te zajednice još jednom, kako bi ga uskladila sa evropskim pravilima i u ostalim oblastima.