Ivica Todorić pušten da se brani sa slobode uz kauciju

Osnivač posrnulog hrvatskog koncerna Agrokor Ivica Todorić pušten je da se brani sa slobode, uz kauciju koja "ne prelazi 100 hiljada funti".
U advokatskoj kancelariji Tomanović, jednoj od advokatskih kancelarija koje ga zastupaju, rečeno je da se Todorić dobrovoljno odazvao pozivu engleskih pravosudnih organa i da je dao izjavu povodom procesa koji se protiv njega vodi u Hrvatskoj i povodom evropskog naloga za hapšenje koji je izdala Hrvatska.
 
Todorić je izjavu dao u prisustvu svog engleskog advokata Timotija Otija. Moraće da nosi sigurnosnu narukvicu, a oduzet mu je i pasoš. Sledeće ročište zakazano je tek za 2018. godinu.
 
Vlasnik "Agrokora" je, nakon što je izašao iz londonskog suda, gde je rekao da se protivi zahtevu za izručenje Hrvatskoj, izjavio da je njegovo puštanje na slobodu "jedna mala pobeda". 
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske saopštilo je ranije danas da je Todorić uhapšen u Londonu.
 
"Hrvatska policija primila je obaveštenje da je Ivica Todorić (1951) u 9.04 po lokalnom vremenu pozvan u Čering kros policijsku stanicu u Londonu gde je i uhapšen po evropskom nalogu za hapšenje koji je raspisala hrvatska policija", saopštio je MUP.
 
Za Todorićem je prošle sedmice raspisan evropski nalog za hapšenje, a vlasnik "Agrokora" je zatim na svom blogu napisao da hrvatske vlasti celo vreme znaju njegovu tačnu adresu. 
 
"Moji su advokati u stalnom kontaktu sa vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa i to još od pre nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga", napisao je Todorić dodajući da se ne skriva i da mu je savest čista.
  • Nemanja

    08.11.2017 07:24
    Smejurija
    Pokrao drzavu za milijardu evra a kaucija jedva 100.000 funti. Nikada ga nisu ni uhapsili. A zna zašto je pobegao u Englesku jer neće ga Englezi isporučiti Rusima.
  • Zivan

    07.11.2017 16:21
    Nije trebalo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet