Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Predsedniku policijskog sindikata otkaz, a bio na bolovanju

Predsednik Novog policijsko-sindikalnog saveza Momčilo Vidojević dostavio je medijima faksimile rešenja o otkazu, zbog toga što deset dana u avgustu prošle godine nije bio na radnom mestu i nije opravdao odsustvo, ali na uvid je dao i izveštaj lekara iz juna da tri meseca ne može da radi.

Po metodologiji Siniše Malog i dug države je znatno veći

Prema "metodologiji" gradonačelnika Beograda Siniše Malog, po kojoj je dug grada Beograda na kraju 2013. godini iznosio 1,1 milijardu evra, javni dug Srbije iznosio bi danas preko 100 odsto BDP-a (koji je oko 35 milijardi evra) umesto oko 65 odsto koliko Ministarstvo finansija tvrdi da iznosi.

Penzioneri ljuti jer im ostaju umanjene penzije

Očekivanja 1,7 miliona penzionera da će vlada do kraja ove godine ukinuti Zakon o privremenom umanjenju penzije i od 2018. godine krenuti s usklađivanjem primanja prema rastu inflacije i BDP-a, pala su u vodu.

Srbija u v.d. stanju: Način da vlast drži službenike u šaci

Predstavnik organizacije Transparentnost Srbija (TS) Zlatko Minić izjavio je da vlastima odgovara da se državni službenici u v.d. stanju nalaze na položaju, jer su vršioci dužnosti svesni da su lako zamenljivi i da im položaj zavisi od volje onoga ko ih je postavio.

"Moramo da shvatimo da smo mi agresori"

U okviru 51. Bitefa u Jugoslovenskom dramskom pozorištu izvedena je predstava "Sneg" po romanu turskog nobelovca Orhana Pamuka, u režiji mladog nemačkog reditelja turskog porekla Ersana Mondtaga.

Zemljotres od 5,5 Rihtera potresao Sečuan

Zemljotres jačine 5,5 stepeni Rihtera potesao je danas oblast 78 kilometara zapadno od kineskog grada Guangjuan, u provinciji Sečuan, saopštio je Američki geološki institut.

Iz škole izlaze neobrazovani

Šezdeset odsto dece širom sveta ne dostigne osnovne nivoe znanja u osnovnim i srednjim školama, upozorili su autori istraživanja koje je sproveo UNESKO Institut za statistiku, preneo je BBC, dodajući da na isti problem ukazuje i Svetska banka.