Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Krivična prijava protiv Ane Tomanove Makanove

Predsednik udruženja "Slovaci i Suživot" Mihal Spevak podneo je krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom sadu protiv predsednice Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine Ane Tomanove Makanove.

Botoš: Za izgradnju novih postrojenja 1,6 miliona dolara

Ministar energetike Aleksandar Antić potpisao je pre nekoliko dana ugovore o dodeli bespovratnih sredstava u iznosu od 1,6 miliona dolara za podršku u izgradnji šest novih postrojenja u Srbiji za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije iz biomase i biogasa.

Prošle godine zlostavljano 5.000 dece u Srbiji

Oko 90 odsto mališana koji su doživeli nasilje, to su doživeli u biološkoj porodici, ukazao je danas ministar za socijalna pitanja Aleksanadar Vulin, navodeći da je prošle godine 4.986 dece bilo izloženo različitim oblicima fizičkog ili psihičkog nasilja, kao i da je zbog toga podneto 200 krivičnih prijava.

Preminula Dunja Lango

Jedna od najboljih voditeljki, spikerki i novinarki televizijskog prostora nakadašnje Jugoslavije, Dunja Figenvald Puletić preminula je u 74. godini.

Žitište: Smetlište u Torku gori već tri nedelje

Predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević primio je predstavnike građana Torka, kada se uverio o problemu sa kojim se susreću nakon paljenja otpada na smetlištu u Torku, sa kojeg izbija dim već tri nedelje.

Danas je Svetski dan toaleta

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun ukazao je danas, povodom 19. novembra Svetskog dana toaleta, da loši sanitarni uslovi i higijena pogađaju gotovo trećinu svetske populacije, ocenivši da se o toj temi nedovoljno govori, a ima najveći uticaj na zdravlje.