Žen, bend žena bez E ali sa velikim Ž

Nikad do sad KUPEK nije potencirao činjenicu da neki band ima žensku članicu, a još manje da band sačinjavaju isključivo žene.
Nikad do sad KUPEK nije potencirao činjenicu da neki bend ima žensku članicu, a još manje da band sačinjavaju isključivo žene. To nam nije bio povod da ugostimo žene iz Žen-a ni ovaj put. Ugostili smo ih isključivo jer je muzika koju prave neopisivo dobra, ali i zbog stavova koje zauzimaju kad pričamo o prirodi i društvu koje nas okružuje.

U nekoliko navrata, otkako je objavljen drugi album Žen-a koji se zove "Jantar" puštali smo Žen i nadali se da ćemo ih u nekoj od skorašnjih emisija i ugostiti. To se konačno i ostvarilo.

Žen čine četiri žene, a dve od njih ugostili smo putem skypeta i tako premostili stotine kilometara fizičke udaljenosti. Jedna je Ivona i svira bas u bendu, a druga je Tanja, koja iako ne svira, čini ravnopravnu članicu. Štaviše, ona muziku benda vizualizuje i tako joj daje dodatnu vrednost.

U čemu je razlika između prvog albuma benda od pre dve godine i aktualnog, kako teku pripreme za treći, šta predstavlja platforma "Živ Žar Žur", kako je došlo do saradnje sa austrijskom izdavačkom kućom Unrecords, queer feminističkim izdavačem i kako se bend poput Žen-a našao prvi na listi najprodavanijih albuma iz Hrvatske na bendcampu. Sve su ovo samo neka od pitanja na koja su nam odgovore dale Ivona i Tanja, a usput smo poslušali gotovo čitav album "Jantar" uz pokoji dodatak.

Ako vam se priča i ne sluša verujte nam, zaista vredi poslušati album jer uradile su ga žene, kojima će mnogi spočitavati da to zaista jesu. Njima u inat, žene možda i nemaju na kraju e, ali zato imaju preveliko Ž na početku i to u svakom smislu. Zašto? Odgovor je u KUPEK-u # 138.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.