Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Na crno radi svaka treća firma

Siva ekonomija jedan je od najvećih izazova s kojima se suočava privreda Srbije, a njene posledice vidljive su u oblastima utaje poreza, distorzije tržišta, nelojalne konkurencije, neefikasne raspodele resursa, zapošljavanju radnika na crno.

Ko sve ratuje u Siriji?

Građanski rat u Siriji, koji ulazi u petu godinu, pored snaga Bašara el Asada, raznih pobunjeničkih grupa i Islamske države, uključuje i strane sile čiji se interesi poklapaju, ali su ponekad i sukobljeni.

Građani sve manje štede

Tradicionalni rast štednje u "Nedelji štednje" izostao je prema podacima Narodne banke Srbije u poslednje dve godine, a kako i sami bankari kažu, to će se dogoditi i ovog novembra.

Za bačen opušak u Parizu 70 evra kazne

Grad Pariz, na čije se ulice, kako se računa, godišnje baci 350 tona opušaka, kažnjavaće od sada pušače koji budu gasili cigarete na ulicama sa 68 evra globe.

Svetski ekonomski forum: Srbija prva po smanjenju inflacije

Srbija je, prema najnovijem Izveštaju o konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma za 2015. godinu, baziranom na podacima za prošlu godinu, ostvarila najveći napredak u snižavanju inflacije, gde je napredovala sa 127. na prvo mesto, objavila je NBS.