Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Lekari bez granica zabrinuti zbog tvrdnji migranata

Međunarodna humanitarna organizacija "Lekari bez granica" (MSF) izrazila je danas zabrinutosti zbog tvrdnji migranata koji dolaze do grčkog ostrva Kos da gumene čamce kojima doplovljavaju napadaju naoružani maskirani ljudi na moru.

Meteorolozi: Ekstremni vremenski uslovi ove zime

Zbog veoma jakog meteorološkog fenomena El Ninja, koji će doći do izražaja predstojeće zime, u raznim delovima sveta bi mogli da budu registrovani ekstremni vremenski uslovi, predviđaju renomirani svetski meteorolozi.

Biciklista poginuo kod Kraljeva

Na državnom putu Kraljevo - Kruševac, u Vrbi kod Kraljeva, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je biciklista preminuo na licu mesta, saopštila je PU Kraljevo MUP-a Srbije.

Nestala žena kod Ugrinovaca

Gorska služba spasavanja traga za ženom S.M. (65) kod mesta Ugrinovci ispod planine Rudnik, koja je nestala pre tri dana.

Nemačka neće u Srbiju vraćati migrante

Nemačka neće u Srbiju vraćati ljude sa Bliskog istoka i iz Afrike koji su preko teritorije Srbije uspeli da se domognu EU i potom zatražili azil u Nemačkoj, izjavio je Oliver Placer, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova nemačke pokrajine Bavarske.

Gradonačelniku Budve određen pritvor

Istražni sudija Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović odredio je danas pritvor od 30 dana predsedniku Opštine Budva Lazaru Rađenoviću, bivšem potpredsedniku Opštine Draganu Maroviću, savetniku premijera Aleksandru Tičiću, kao i zaposlenima u gradskim službama Novaku Klisiću, Miodragu Samardžiću, Milenku Medigoviću prenosi Portal RTV Crna Gora.

MMF za otpis dugova Grčkoj

Međunarodni monetarni fond (MMF) pozvao je ministre finansija evrozone da Grčkoj ponude otpis duga, pošto je Atini odobren treći paket finansijske pomoći, javlja Radio Slobodna Evropa.

Broj poginulih u Kini povećan na 104

Bilans poginulih u kineskom lučkom gradu Tjencinu, u eksplozijama koje su se u skladištima dogodile u sredu, povećan je na 104 osobe, javila je danas kineska agencija Sinhua.

Fudbalski menadžer opljačkao 970.000 evra

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio fudbalskog menadžera Slobodana Nikolića na pet godina zatvora, jer je podizanjem novca bez pokrića, platnom karticom oštetio Banku intezu za više od 970.000 evra.

Najmanje 40 izbeglica se ugušilo

Najmanje 40 izbeglica se ugušilo usled nedostatka kiseonika, pošto su bili zaglavljeni u trupu broda u Sredozemnom moru, saopštila je danas italijanska Obalska straža a preneo Rojters.