Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Devojka upala u šaht dubok 7 metara

Rano jutros u centru Beograda povređena je devojka kada je propala u šaht dubine oko 7 metara, rekla je jutros portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Obama: Britanija da ostane u EU

Američki predsednik Barak Obama prvi put je govorio o mogućnosti da Velika Britanija napusti Evropsku uniju i založio se protiv takvog scenarija.

Uvodi se kontrola imovine policajaca

U MUP-u neće biti mesta za korumpirane policajce i to će omogućiti i novi zakon o policiji, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Turska otvara bazu za napade na islamiste

Nakon višemesečnih pregovora Turska je pristala da dozvoli američkoj vojsci da izvodi vazdušne udare protiv džihadista Islamske države iz NATO baze Indžirlik, nedaleko od sirijske granice, preneo je "Volstrit žurnal" pozivajući se na bezbednosne izvore.

EU pokrenula postupak protiv Diznija, Vorner Brosa, Skaja..

EU je pokrenula antimonopolske postupke protiv šest velikih američkih filmskih kompanija, među kojima su Dizni, Vorner Bros (Warner Bros) i britanski satelitski kanal Skaj (Sky) zbog ograničavanja pristupa njegovom programu u svih 28 zemalja EU.

Požar i dalje besni u Hrvatskoj

Vatrena stihija na hrvatskom poluostrvu Pelješac ne posustaje, a u pomoć pristižu i vatrogasne ekipe iz drugih delova Hrvatske, prenose večeras hrvatski mediji.

Ugljanin: Usvojiti rezoluciju o Srebrenici

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin izjavio je danas u Novom Pazaru da "Skupština Srbije treba da usvoji rezoluciju o genocidu u Srebrenici" u cilju uspostavljanja poverenja i saradnje između Srba i Bošnjaka.

Oko 40 migranata nestalo u moru blizu Libije

Strahuje se da se čak 40 migranata utopilo, pošto se gumeni čamac, kojim su pokušali da dođu do Evrope, prevrnuo blizu obala Libije, saopštio je UNHCR pozivajući se na izjave preživelih.