Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dvoje ubijenih u kafeu u Kanadi

U pucnjavi koja se dogodila jutros u jednom kafeu u kanadskom gradu Voganu u provinciji Ontario, dvoje ljudi je ubijeno, a dvoje je ranjeno, javila je televizija Si-Bi-Es.

Bostonski bombaš se izvinio žrtvama

Bostonski bombaš Džohar Carnajev koji je u maju osuđen na smrtnu kaznu zbog učešća u bombaškom napadu izvršenom pre dve godine na Bostonskom maratonu, kad je poginulo troje, a povređeno više od 260 ljudi, danas se izvinio svojim žrtvama.

Motor i automobil eksplodirali u centru Beograda

Motor i automobil eksplodirali su u strogom centru Beograda, u Ulici braće Jugovića. U incidentu nije bilo povređenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta u ulazu u stambenu gradu ispred koje se eksplozija dogodila.

Uskoro javni pozivi za Studio B i Tanjug

Ministar privrede Željko Sertić kaže da će u narednih nekoliko dana biti objavljeni javni pozivi za privatizaciju tridesetak domaćih medija, među kojima su Studio B i Novinska agencija Tanjug.

Pomoćnica ministra prosvete u sukobu interesa?

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost sumnja da je Željka Radojičić Lukić, pomoćnica ministra prosvete za sektor predškolskog i osnovnog obrazovanja, u sukobu interesa.

Andrija Drašković uhapšen u Splitu

U Splitu je uhapšen Srbin Andrija Drašković kojeg traži Belgija zbog ubistva albanskog emigranta Envera Hadrija, javio je hrvatski portal Index dodajući da se navodno radi o jednoj od poslednjih likvidacija jugoslovenske UDBA-e, odnosno, SDB-a.

RTV i RTS taksa 500 dinara od 1. januara

Upravni odbori Radio-televizije Srboje (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV) doneli su odluku da taksa za javne servise od 1. januara bude 500 dinara, mada postoji mogućnost da bude i manja, izjavio je za RTV predsednik upravnog odbora RTS-a Zoran Popović.

Dinar sutra u porastu

Dinar će sutra biti u porastu 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će biti 120,4217 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Saslušani veštaci na suđenju Milićevu

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu saslušanjem veštaka danas je nastavljeno suđenje Marku Milićevu (34), koji je optužen da je svojim vozilom "kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića (21) na Brankovom mostu prošlog leta.

Naprednjaci izašli iz vladajuće koalicije u Trsteniku

Srpska napredna stranka izašla je iz vlasti u Trsteniku. Naprednjaci su napustili koaliciju u kojoj su ostali Narodni pokret Srbije, Socijaldemokratska stranka i SPS jer nisu želeli da promene direktora JKP "Komstan"  koji je njihov član.

Nikolić "orlićima" podelio penzije mimo Ustava

Predsednik države obećao je mladim fudbalerima nakon njihove istorijske pobedene na omladinskom svetskom šampionatu, doživotno izdržavanje u vidu nacionalnih penzija, iako oni na to nemaju pravo po Ustavu.

Poverenica: Sprečiti katastrofu sa migrantima

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas da granicu između Makedonije i Srbije dnevno pređe više od 1.000 miganata i apelovala na sve nadležne institucije da pomognu u sprečavanju humanitarne katastrofe na jugu Srbije.

Zdravstvene ustanove drogerijama duguju preko tri milijarde dinara

Zdravstvene ustanove u Srbiji duguju veledrogerijama 3,2 milijarde dinara, pa je svaka nova isporuka tim ustanovama udar na finansijsku likvidnost i stabilnost poslovanja veledrogerija, izjavio je predsednik Grupacije veledrogerija u Privrednoj komori Srbije Miomir Nikolić.