Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Najmanje 34 civila poginulo u Alepu

Najmanje 34 civila je poginulo, a oko 190 je povređeno u jučerašnjim snažnim raketnim napadima pobunjenika na oblasti sirijskog grada Alepa koje kontroliše vlada, objavila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Mali maturanti polažu matematiku

Učenici osmog razreda u Srbiji danas od 10 časova polažu test iz matematike u okviru završnog ispita, čiji se rezultati boduju za upis u srednje škole.

"Kolt" ide u stečaj

Poznati američki proizvođač oružja "Kolt" (Colt) podneo je zahtev za stečaj, ali je istakao da ovaj potez neće pogoditi poslovne aktivnosti kompanije.

Sunovrat evropskih akcija zbog straha od bankrota Grčke

Vrednost akcija na evropskim berzama je danas pala, pri čemu su grčki indeksi u jednom trenutku "potonuli" za sedam odsto, a glavni indeks nemačke berze skliznuo na četvoromesečni minimum usled neuspešno okončanih pregovora između zvaničnika Grčke i njenih kreditora proteklog vikenda.

Zbog vulkana evakuisano 1.200 ljudi

Više od 1.200 ljudi je evakuisano iz svojih domova koji su ugroženi zbog aktivnosti vulkana na ostrvu Sumatra, saopštili su zvaničnici Indonezije.

Mihajlović: Izdato 30 odsto više građevinskih dozvola

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je u prethodna tri meseca izdato 30 odsto više građevinskih dozvola u odnosu na isti period prošle godine.

U napadima u Čadu najmanje 27 mrtvih, u Nigeriji 10

Najmanje 27 ljudi, među kojima i četiri pripadnika islamističke grupe Boko haram, danas je ubijeno, a više od 100 je ranjeno, u dva napada u Ndžameni, prestonici Čada, za koje vlasti okrivljuju nigerijsku militantnu grupu.

Vlada i malinari nisu postigli dogovor

Sastanak predstavnika Vlade Srbije i Asocijacije "Malinari Srbije", povodom cene maline, završen je danas bez dogovora, a novi sastanak najavljen je za četvrtak, 18. juna, izjavio je predsednik te asocijacije Dobrivoje Radović.