Mali maturanti polažu matematiku

Učenici osmog razreda u Srbiji danas od 10 časova polažu test iz matematike u okviru završnog ispita, čiji se rezultati boduju za upis u srednje škole.

Učenici osmog razreda u Srbiji danas od 10 časova polažu test iz matematike u okviru završnog ispita, čiji se rezultati boduju za upis u srednje škole.

Osmaci će sutra rešavati kombinovani test s pitanjima iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije. Učenici su juče polagali ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a kako je saopštilo Ministarstvo prosvete testiranje je obavljeno uspešno i bez problema.

Prilikom upisa u srednje škole, rezultati sa završnog ispita nosiće ukupno 30 bodova, odnosno po deset sa svakog od tri testa, a uspeh iz osnovne škole nosi najviše 70 bodova.

Rešenja testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, kao i uputstvo za ocenjivanje objavljeni su na sajtu upis.mpn. gov.rs. Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 19. a konačni 25. juna 2015. godine.

Predaja popunjene liste želja u školama je 26. i 27. juna, a upis učenika u srednje škole u prvom upisnom krugu je 6. i 7. jula. Drugi upisni rok je 9. jula.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija