Obdukcija potvrdila: Mali Stefan Ilić se utopio u kanalu reke Karaš

Ronioci su našli telo koje odgovara opisu nestalog dečaka Stefana Ilića (12) u reci Karaš za kojim se tragalo još od subote.
Ronioci su našli telo koje odgovara opisu nestalog dečaka Stefana Ilića (12) u reci Karaš.

Stefan Ilić (12) iz Banatske Subotice koji se tri dana vodio kao nestala osoba, preminuo je od utapanja u kanalu reke Karaš, potvrdila je obdukcija. Na telu nisu pronađeni dokazi vezivanja, što baca dodatnu sumnju na verziju priče o otmici.

Nesrećnog dečaka je pronašao Jovo Grujić, meštaninn ovog sela.

Voda je izbacila telo, koje je prijavio meštanin, a ono je pronađeno svega nekoliko stotina metara od porodične kuće.

Stefan Ilić je nestao u subotu, i od tada ga je tražila policija i ronioci, koji su pretraživali tok rečice Karaš koja protiče pored Banatske Subotice.

Prvobitna informacija je bila da je dete oteto, a objavljen je i snimak automobila koji je navodno učestvovao u otmici.

MUP: Otmice dečaka nije bilo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) operativnim radom utvrdili su da otmice, u slučaju maloletnog S. I, nije bilo, saopšteno je danas iz MUP-a. "Njegov brat maloletni U. I. priznao je, u policiji, da je otmicu izmislio", navedeno je u saopštenju.

MUP nastavlja rad na ovom slučaju.

  • 15.06.2015 21:38
    Deca se potukla, brat protiv brata (nije prvi put!), klinac upao u vodu, ovaj drugi se uplašio i pobegao kući. Smastio priču, a roditelji i policija progutali i nadigli paniku... Isplivali stereotipi: crni automobili, gepeci, "otmičar" s tetovažom zmaja i još Rom... Strašno i tuga pregolema.

    RIP, dečkonja... Sada si na boljem mestu. :(
  • 15.06.2015 20:27
    Pre neki dan smo imali slzxaj da se dete utopilo u Dunavu i da su se svi drugari i drugarice pravili ludi par dana. Kao, niko ga nihe video, nemaju pojma gde je a utopio se na njihove oči. Verovatno su se uplasili, ko zna šta se sve mota po dečijem mozgu pa izmisle priču, lažu, muljaju. Tako i ovde. Dečak se možda sam utopio a roditelji su im možda ranije branili da prilaze vodi pod pretnjom batina. Mlađi brat se možda uplašio eventualnih batina zato što je prilazio vodi sa starijim bratom, desila se nesreća pa je izmislio kompketnu priču o otmici. Nema dete pojma da voda sama posle nekog vremena izbaci telo.
  • Tvrtko

    15.06.2015 19:50
    I sledeci put bi mozda pametnije bilo da se malo saceka sa opstom panikom i galamom u stilu otmicari,mucitelji,arapski trgovci decijim robljem...tamo samo sto jos i bradate ljude na kamilama nisu bili primetili.Znate li koliko dece u SAD nestane svake godine? Preko 800.000, uglavnom bez traga.To je njhov podatak-sa Wikipedije. Ta ista Amerika,samo kada bi znala za ovo,jos bi pocela da nam deli svoje kvazi-korisne savete i nudi nam kojekakve agencije sto kao mogu i iglu na Marsu da pronadju.A lepo su napisali sami o sebi: U SAD nestaju i odrasli i deca,nestaju u velikom broju ali generalni stav vlade SAD je da su u pitanju mahom ekonomski razlozi a istinska trgovina ljudima spada u rang ispod 25 posto. Ako pocnemo da dizemo ovoliku paniku oko svega postacemo gori nego Amerikanci.U stvari, pitam se koriste li se poslednjih godinu-dve ovakvi slucajevi,kojih je mozda oduvek bilo maltene svakog dana (to samo dicna nam policija zna) u odredjene svrhe, da se narodu na primer skrene paznja sa surove istine da cemo vrlo uskoro svi postati necije roblje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.