Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Orden Legije časti Aleksandru Karađorđeviću

Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro uručila je večeras u ime predsednika Francuske orden Legije časti u rangu komandira princu Aleksandru Karađorđeviću za demokratizaciju srpskog društva.

Stanari čekaju tender za dugme u liftu

Mnogi tenderi raspisivani su "na dugme", ali zašto javna nabavka treba da se održi za dugme u liftu, to znaju verovatno samo u JP "Gradsko stambeno" u Beogradu.

Opljačkana banka na Detelinari

Razbojnici naoružani pištoljima opljačkali su danas, nešto pre 12 sati, Prokredit banku na uglu ulica Kornelija Stankovića i Joakima Vujića na Detelinari.

U Srbiji sve više alkoholičara među decom

U Srbiji je u porastu broj osoba koje piju, a ima ih sve više među decom od 12 godina ali i među ženama, izjavio je danas psihijatar u Specijalnoj bolnici za lečenje bolesti zavisnosti u Beogradu Aleksandar Vujošević.

Ko duguje plate ide u zatvor do 10 godina

Poslodavci koji zaposlene dovedu u zabludu obećavajući im isplatu zarade, a to ne učine, kad bude bio usvojen novi krivični zakonik, završiće u zatvoru od šest meseci do 10 godina, za krivično delo prevare.

Efektiva: Propali pregovori o "švajcarcima"

Udruženje bankarskih klijenata "Efektiva" saopštilo je da su njihovi pregovori sa bankama, Narodnom bankom Srbije, ministarstvima pravde i finansija u vezi sa stambenim kreditima u švajcarskim francima prekinuti.

NVO: Diskriminacija u Srbiji se ne smanjuje

Diskriminacija u Srbiji se ne smanjuje i brojna sistemska kršenja ljudskih prava, naročito prema manjinskim grupama zabeležena su i 2014. godine, rečeno je danas na predstavljanju izveštaja o diskriminaciji u Srbiji 2014. godine.

Vučić i Janković: Unaprediti prava građana

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i zaštitnik građana Saša Janković ocenili su danas da je neophodno unaprediti poštovanje prava građana i pravilnost i zakonitost u radu organa vlasti.