Filipović traži smenu načelnika policije u Inđiji

Predsednik opštine Inđija Petar Filipović zatražio je danas smenu načelnika Policijske stanice u Inđiji. 

Predsednik opštine Inđija Petar Filipović zatražio je danas smenu načelnika Policijske stanice u Inđiji.

Filipović je rekao da je razgovarao sa načelnikom Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici povodom narušene bezbednosne situacije u opštini Inđiji proteklih dana i, kako je naveo, tehničkih problema u saradnji sa Policijskom stanicom Inđiji.

"Konstatovali smo da postoje problemi koje treba vrlo brzo preduprediti, kako bi se situacija popravila. Pored toga razgovarali smo i o tehničkoj opremljenosti Policijske stanice u Inđiji", istakao je predsednik opštine Inđija. On je dodao i da je dogovoreno zajedničko preduzimanje određenih mera, kao što su pojačano prisustvo policije u Inđiji vikendom, u noćnim časovima, kada je narušavanje javnog reda i mira najintenzivnije.

Filipović je naveo i da nije dobio odgovor na poziv za sastanak sa čelnikom inđijske Policijske stanice. "To je apsurd, jer bi stanica u Inđiji trebalo da se bavi mnogo više problemima svojih građana nego uprava u Sremskoj Mitrovici", istakao je Filipović. Predsednik opštine Inđija je ocenio da u lokalnoj Policijskoj stanici najveći deo policajaca odgovorno radi svoj posao.

"Ali sam siguran da je ključni problem i odgovornost za nefunkcionisanje u načelniku Branimiru Bošnjakoviću. Iako kao lokalna samouprava nemamo nikakve ingerencije, nastojaću da kroz institucije sistema, pre svega od Ministarstva unutrašnjih poslova, zatražim smenu komandira Policijske stanice u Inđiji jer su oni jedini nadležni za te korake, a takođe ću nastojati i da naš lokalni parlament usvoji jedan zaključak u kojem će zatražiti isto", najavio je on.

Filipović je podsetio da je opština Inđija kupila četiri automobila, koja je nameravala da donira Policijskoj stanici u Inđiji, a koja zbog, kako je objasnio, zastoja u administrativnim procedurama u policiji još uvek nisu uručena.

"Sa načelnikom Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici sam se dogovorio da oni kroz svoje institucije sistema ubrzaju te procedure, kako bi iz resornog ministarstva dobili pozitivan odgovor da mogu da im se doniraju kupljena vozila. Na tome ćemo i dalje nastojati jer je to jedino na šta mi, kao Opštinska uprava, možemo da utičemo – da poboljšamo policiji uslove za rad", ukazao je čelnik opštine Inđija.

On je ocenio i da postoje drugi problemi, koji nisu u ingerenciji policije, već suda i tužilaštva. "Poražavajuća je činjenica da momak, koji izvršio svirepo ubistvo, od 2009. do 2014. godine ima više od deset krivičnih prijava, što govori da je policija svoj deo posla obavila, predavši proces na dalje postupanje sudstvu i tužilaštvu, ali je samo jedan sudski proces za sve ovo vreme završen, dok za ostala teška krivična dela, poput nasilničkog ponašanja, nalazak droge i slično, sudski procesi nisu završeni", ukazao je Filipović.

On je poručio da su takvi podaci poražavajući. "A ako podignete glas da sudstvo ne radi svoj posao, dobijete odgovor ili optužbe da se neko meša u rad sudstva i da hoće da utiče na sudske procese", naglasio je predsednik opštine Inđija.

Filipović je podsetio da su se u prethodnih nedelju dana u opštini Inđija dogodila dva krivična dela, od kojih jedno teško ubistvo mladića, dok je drugo napad na župnika katoličke crkve u Novom Slankamenu.

Predsednik opštine Inđija je poručio da će lokalna samouprava preduzeti sve zakonom dozvoljene korake, kako bi zaštitila građane i učinila tu opštinu bezbednijom.

  • milan

    15.05.2015 19:50
    indjija
    g.Filipovic je izneo istinu,rad policije u Indjiji je katastrofalan,saobracajci samo sto ne naprave naplatnu rampu kod Adasija za naplatu prolaska kamiona,a na centru totalni haos od nepropisno parkiranih vozila a pozornici ne izlaze i hotela i kafana na centru,nije dobro?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina