Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dve Koreje nastavljaju dijalog

Visoki zvaničnici Severne i Južne Koreje dogovorili su se danas, prilikom izuzetno retkog susreta dveju strana, da nastave dijalog na visokom nivou.

Nastavlja se potraga za nestalim avionom

Skoro sedam meseci od nestanka malezijskog Boinga 777 sa 239 putnika potraga od danas ulazi u novu fazu uključivanjem tri specijalizovana broda koji će istraživati jedan "zabačen" deo Indijskog okeana.

Novi neredi u Hongkongu

Novi neredi izbili su jutros između prodemokratskih demonstranata i protivnika protesta koji traju već nedelju dana u Hongkongu.

I pored imovine, plaćamo kiriju za ambasade

Srbija u inostranstvu poseduje više od sto hiljada kvadrata, ali se za potrebe naše diplomatsko-konzularne mreže iznajmljuju 103 nekretnine i to čak i u gradovima u kojima naša zemlja u svom vlasništvu ima zgrade.

Žena ga pretukla, izgrebala se, pa prijavila napad

Zbog nasilja u porodici i drugih krivična dela protiv braka i porodice, lane je u Srbiji osuđeno više od 3.100 počinilaca, a poslednjih pet godina ovi delikti čine oko osam odsto ukupnog broja svih krivičnih dela koja se godišnje dogode u Srbiji.

Popisuju se svi napušteni kopovi u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine i Rudarsko-geološki fakultet iz Beograda potpisali su danas Ugovor o realizaciji projekta izrade katastra napuštenih kopova na teritoriji Vojvodine.

Najavljeni studentski protesti širom Srbije

Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS) i studentski parlamenati državnih univerziteta u Srbiji zakazali su za iduću sedmicu studentske proteste u svim univerzitetskim gradovima Srbije zbog nezadovoljstva izmenama Zakona o visokom obrazovanju.

Državni udar u Severnoj Koreji?

Severnokorejska prestonica nalazi se u blokadi pošto je 27. septembra uvedena zabrana ulaska i izlaska iz Pjongjanga, preneo je danas britanski 'Telegraf' ukazujući na spekulacije o pokušaju državnog udara.

Dinar u ponedeljak na novom dnu

Dinar će u ponedeljak oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 119,1253 dinara za evro, što je najslabija vrednost domaće valute u ovoj godini.