Komisija: Stefanovićev doktorat nije plagijat

Nezavisna komisija Univerziteta Megatrend nije našla osnov za poništavanje doktorske disertacije ministra Nebojše Stefanovića.
Nezavisna komisija Univerziteta Megatrend koja je proveravala doktorsku disertaciju ministra Nebojše Stefanovića nije našla da ima osnova za njeno poništavanje.

Komisija je jednoglasno zauzela stav da ne postoji osnov za pokretanje postupka za poništavanje diplome Fakulteta za poslovne studije u Beogradu o stečenom naučnom nazivu doktora ekonomskih nauka, izdate na ime dr Nebojše (Branko) Stefanovića, navodi se u izveštaju, saznaje "Danas".

Kako objašnjavaju, tekstovi kojima se dovodi u pitanje samostalnost predmetnog rada nemaju karakter inicijative za pokretanje postupka za oduzimanje stečenog naučnog stepena, bar onako kako je predviđeno propisima Univerziteta, odnosno principima iz zakona.

Članovi nezavisne komisije za proveru kvaliteta doktorske disertacije ministra Stefanovića su: profesor Božidar Leković, Ekonomski fakultet u Subotici Univerziteta u Novom Sadu; Svetislav Tabaroši, profesor u penziji Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Profesor Ivan Radosavljević sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Na sajtu portala Peščanik početkom juna objavljen je tekst u kojem se ukazuje na indicije da je deo doktorata ministra unutrašnjih poslova Srbije plagijat.

  • Gavrilo

    05.12.2019 19:40
    Velikoučeni
    Bitange.
  • Aha

    07.10.2014 10:05
    Da da
    Para vrti gde burgija nece.

    O narode pod sljivama, nema tebi buducnosti. Sve sam lopov do lopova, sve sam lazov do lazova. Nema iz cega dobro da isklija!
  • 06.10.2014 17:31
    Srbijanska akademija GRAND

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija