Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Poginuli od bombe koju su pravili

Četvorica egipatskih islamista poginula su istočno od Kaira, dok su, na farmi jednog od viskoh članova zabranjene Muslimanske braće, pravili eksploziv, saopštila je policija.

Podignuta optužnica protiv Kaljmendija

Specijalno tužilastvo Kosova podiglo je danas optužnicu protiv Nasera Keljmendija za nekoliko krivičnih dela, uključujući organizovani kriminal i rukovođenje organizovanom kriminalnom grupom.

Desetine povređenih u sukobima u Skoplju

Na desetine osoba povređeno je u Skoplju u sukobima policije i demonstranata na protestima zbog sudske presude kojom su šestorica Albanaca osuđena na doživotni zatvor za ubistvo petorice makedonskih državljana kod Smiljkovskog jezera pre dve godine.

VIDEO: Drogiran ujedao turiste na plaži i policajce

Čak deset španskih policajaca bilo je potrebno za obuzdavanje podivljalog britanskog turiste na plaži Magaluf na Majorci, koji je, kako je sam kasnije priznao uzeo "jako puno droge" poznate kao "kanibal" ili "morska so".

Dinar u ponedeljak slabiji za 15 para

Dinar će u ponedeljak, 7. jula, oslabiti prema evru za 0,1 odsto ili 15 para, uprkos intervenciji centralne banke na deviznom tržištu, tako da će srpska valuta zabeležiti istorijski najnižu srednju vrednost prema evru od 116,1844 dinara za jedan evro.

Palić: Loš kvalitet vode u jezeru

Voda u jezeru Palić je lošeg kvaliteta i ne preporučuje se za kupanje, pokazuju fizičko hemijske i miklrobiološke analize koje je uradio Zavod za javno zdravlje u Subotici.

Bez dogovora o ceni malina, mogući protesti

Predsednik ariljskog udruženja malinara "Vilamet", Dragan Bogdanović izjavio je da na današnjem sastanku u Beogradu sa predstavnicima ministarstava poljoprivrede i trgovine nije rešen problem velike razlike u otkupnoj ceni maline.

Krim je zvanično kockarska zona

Donji dom ruskog parlamenta usvojila je zakon kojim je i Republika Krim dodata na listu regiona u kojima je dozvoljeno uspostavljanje kockarske zone.

Subotica: DS traži odgovornost Maglaia za građevine

Subotički odbor Demokratske stranke poručio je danas da je gradonačelnik Subotice Jene Maglai na sastanku sa ministarkom građevinarstva Zoranom Mihajlović zatražio ukidanje zaštite nad objektima izgrađenim u stilu sececije u tom gradu.

Dan nauke posvećen Nikoli Tesli

Dan nauke, koji se u Srbiji obeležava 10. jula ove godine biće posvećen naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli, saopšteno je danas iz Centra za promociju nauke.