Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Мађарски ćirilicom na dokumentima

021.rs je od jednog slušaoca dobio dokument o podnetom zahtevu za izradu lične karte, izdat pre nekoliko dana u Malom Iđošu, na kojem je njegovo ime i prezime napisano na mađarskom jeziku latinicom, a ime oca ćirilicom.

Izrael: Gonićemo ubice i kazniti Hamas

Nakon što su nađena tela tri oteta izraelska tinejdžera, izraelski ministar odbrane Moše Jaalon poručio je danas da će se ući u trag ubicama i da će se Hamas kazniti za taj zločin.

Pooštrena kontrola izvođača radova

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da je pooštrilo kontrolu izvođača radova, kako bi se prekinulo sa dosadašnjom praksom produžavanja rokova, čime se neopravdano povećava cena radova i troši novac građana Srbije.

Kikinda: Sekli stabla zbog "bezbednosti građana"

Inspekcija za zaštitu životne sredine dobila je, krajem prošle sedmice, prijavu od JP "Gradsko zelenilo i pijace", da se u Ulici Generala Drapšina odlomila grana koja je pala na trotoar, i da hitnom intervencijom mora biti uklonjena.

Premijer Mađarske u Srbiji

Premijer Mađarske Viktor Orban doputovaće sutra u posetu Beogradu, tokom koje će se sastati s predsednikom i premijerom Srbije, a predviđena je i zajednička sednica dve vlade, koje će potpisati više sporazuma.

Špijunska afera u Češkoj: Nečasova kriva

Jana Nečasova, supruga bivšeg češkog premijera Petra Nečasa, proglašena je krivom da je 2012. nezakonito naredila vojnoj obaveštajnoj službi da prati Nečasovu tadašnju ženu Radku.