Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Čkalja i Minimaks dobili ulice u Kragujevcu

Odlukom Skupštine grada Kragujevca, poznati srpski istoričar Ivan Đurić, glumac Miodrag Petrović Čkalja, voditelj Milovan Ilić Minimaks i književnica Mirjana Jakovljević - Mir Jam dobili su ulice u ovom gradu.

Oprezno zbog vlažnih kolovoza

Na autoputevima Srbije kolovozi su jutros vlažni i nema snega, a u raskvašenom stanju do pet centimetara ima ga na ostalim putevima na teritoriji Novog Pazara, Kruševca, Kolubare i Ivanjice, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Turska odustaje od članstva u EU?

Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan najavljuje da će ova zemlja, večiti kandidat za mesto u Briselu, "reći Evropskoj uniji doviđenja".

Tužilac: Slučaj Šarić nije završen

Tužilac Miljko Radisavljević kaže da rad tužilaštva na slučaju Šarić nije završen i da će tužilaštvo bez medijskih najava posao do kraja obaviti profesionalno.

Jak zemljotres u Japanu

Zemljotes jačine 6,8 stepeni Rihtera pogodio je oblast kod japanskog ostrva Hokaido, saopštio je američki Geofizički zavod.

Izbori odgovaraju samo naprednjacima

Raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora ne bi "oduševilo" građane Srbije, jer bi izazvalo zastoj u privredi, smatraju analitičari i tvrde, iako sve stranke kažu da su za izbore spremne, da bi oni jedino odgovarali naprednjacima.

Nikolić ne ide u Minhen zbog Jahjage

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odbio je da učestvuje na međunarodnoj konferenciji o bezbednosti u Minhenu zbog učešća predsednice Kosova Atifete Jahjage.