Izbori odgovaraju samo naprednjacima

Raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora ne bi "oduševilo" građane Srbije, jer bi izazvalo zastoj u privredi, smatraju analitičari i tvrde, iako sve stranke kažu da su za izbore spremne, da bi oni jedino odgovarali naprednjacima.

Raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora ne bi "oduševilo" građane Srbije, jer bi izazvalo zastoj u privredi, smatraju analitičari i tvrde, iako sve stranke kažu da su za izbore spremne, da bi oni jedino odgovarali naprednjacima.

Programski direktor CESID-a Đorđe Vuković ističe da zdrava logika kaže da su izbori "vanredno stanje" i da je logika svakog vanrednog stanja da ono bude što ređe i da traje što kraće.

Raspisivanje izbora bi, prema Vukovićevom mišljenju, dosta koštalo sa stanovišta kočenja privrednih aktivnosti i stagnacije ekonomije "koja i ovako nije sjajna". On, takođe, ističe da bi raspisivanje izbora trenutno najviše odgovaralo SNS, iako sve stranke poručuju da su spremne za izbore.

Izbori manji trošak od nesložne vlade

Da bi raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora najviše odgovaralo naprednjacima slaže se i politički analitičar Đorđe Vukadinović, koji smatra da je ta stranka trenutno jedina i spremna za njihovo eventualno održavanje.

"Nema sumnje da bi trenutno izbori najviše odgovarali SNS, ali postoji opasnost ili bar mogućnost da bi, ako SNS ne bi našao veliku temu ili povod za izbore, deo birača mogao da se okrene protiv njih ili da ih kazni što mora ponovo da ide na izbore", smatra Vukadinović.

Još jedan od razloga što SNS nije prelomila i odlučila da ide na vanredne izbore Vukadinović vidi u neraspoloženju dela međunarodne zajednice da izbori budu raspisani, jer je Vlada Srbije tek formirana, a pregovori Beograda i Prištine, sa njihove taške gledišta, dobro napreduju.

  • 03.02.2013 10:39
    @Andrija Šrek
    Ima još uvek ljudi u ovoj zemlji koji rade (iako vlada čini sve da se njihov broj smanji). Ne sede svi za računarom šireći versku i nacionalnu mržnju kao ti.
  • Todor

    02.02.2013 22:19
    realno!
    Ako cemo realno naprednjaci su se najbolje i pokazali i smatram da treba da kapitalizuju svoju prednost i preuzmu ako je to moguce potpunu odgovornost i sva ministarstva u vladi nakon sledeci potencijalnih izbora.
  • Jocca

    02.02.2013 21:35
    Ništa to nije slučajno, ni onaj tvit Miloševića iz kabineta,lepo im je rekao. Izbori!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija