Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Tajfun i zemljotres pogodili Japan

Tajfun Roke stigao je danas do obala Japana i zahvatio oblast prefekture Šizuka, objavila je japanska meteorološka agencija, dok je snažan zemljotres, jačine 5,3 stepeni po Rihteru, pogodio severoistok zemlje.

Hiljade Albanaca protestovalo u Preševu

Nekoliko hiljada Albanaca zatražilo je danas u Preševu od srpskih vlasti da, kako su naveli, prestanu sa diskriminacijom albanske zajednice u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Protojerej Mitropolije spalio optužnicu

Protojerej Mitropolije crnogorsko-primorske Radomir Nikčević je danas ispred suda u Nikšiću zapalio optužnicu podnetu protiv njega zbog zloupotrebe službenog položaja.

Poginuo na autoputu

Muškarac starosti oko 50 godina nastradao je danas oko 15.10 sati kada je pretrčavao preko autoputa kod BIP-a u smeru ka Nišu.

Ubio se policajac

Policajac, čiji su inicijali G. M. (41), iz mesta Barelić kod Vranja ubio se hicem iz službenog pištolja.

FOTO: Logori smrti snimljeni u Koreji

Fotografije snimljene iz svemira dokazuju postojanje političkih logora smrti, iako vlada Severne Koreje i dalje poriče njihovo postojanje, prenosi "Dejli Mejl".

Sprečen šverc vijagre

Srpski carinici sprečili su pokušaj krijumčarenja 482 kutije tableta za potenciju "vijagra" sa Kosova i Metohije na područje centralne Srbije, čija se vrednost procenjuje na oko 20.000 evra.

Mrtvačnica spremna za varksnuće mrtvih

Opštinske vlasti u turskoj provinciji Malatja napravile su mrtvačnicu sa specijalnim alarmnim sistemom koji će se oglasiti u slučaju da se mrtvaci povrate u život.

Srbija najnežnija zemlja u Evropi

Sa 60 odsto "nežnih" statistički smo u vrhu Evrope, ali ne stižemo uvek da otvoreno razgovaramo sa najbližima i nemamo dovoljno vremena za prijatelje, pokazalo je istraživanje koje je sproveo brend "Milka" u 18 evropskih zemalja.

Obili 40 automobila

Policija je pronašla osumnjičene za seriju provala u automobile, u Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici,  Novom naselju i Detelinari i podnela krivične prijave protiv Novosađana Boška P. (1990), Igora S. (1986) i Šenola Z. (1987), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krađe.

Novi model iz Kragujevca krajem godine

Generalni direktor kompanije "Fijat automobili Srbija" Antonio Ćezare Ferara izjavio je danas da će probna proizvodnja novog modela automobila, čiji je radni naziv "L-zero", početi krajem godine u Kragujevcu.

Nema razloga za poskupljenje šećera

Ministar poljoprivrede Dušan Petrović izjavio je danas da ne očekuje poskupljenje šećera jer za to, kako je rekao, ne postoji utemeljen ekonomski razlog.

Penzioni sistem neodrživ

Srbija ima ozbiljan problem sa održivošću penzionog sistema i treba što pre da nastavi reforme koje su započete, pa prekinute 2005. i 2010. godine, izjavio je stalni predstavnik MMF-a u Beogradu Bogdan Lisovolik.

Pod istragom i Ulemek, Jovanović i Maričić

Istragom za oružanu pobunu Jedinice za specijalne operacije (JSO) u novembru 2001. godine osim četvorice uhapšenih biće obuhvaćeni i Milorad Ulemek Legija, kao i Duško Maričić Gumar i Zvezdan Jovanović, izjavio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Sporiji ekonomski oporavak

Globalni ekonomski oporavak se usporava, sa projektovanim rastom od četiri odsto u ovoj i idućoj godini, navodi se u najnovijoj prognozi Međunarodnog monetarnog fonda.

Eksplozija u sudu u Amsterdamu

U zgradi suda u Amsterdamu noćas je odjeknula eksplozija u kojoj niko nije povređen, ali je pričinjena materijalna šteta, saopštila je holandska policija.

Počelo testiranje mosta kod Beške

Saobraćajni institut CIP započeo je danas testiranje novog mosta preko Dunava kod Beške, a ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić je najavio da će taj most biti pušten u rad do kraja ovog meseca i pozvao predsednika Srbije Borisa Tadića da ga svečano otvori.

SAD protiv Palestine u UN

Američki predsednik Barak Obama danas će zatražiti od predsednika palestinske samouprave Mahmuda Abasa da odustane od zahteva za priznanje palestinske države u Savetu bezbednosti kako bi se kvartetu za Bliski istok dala još jedna mogućnost da pronađe rešenje kojim bi, uz Palestince, bio zadovoljan i Izrael, javlja BBC.

Teški gubici pobunjenika u Libiji

Borci libijskog pobunjeničkog Nacionalnog prelaznog saveta (NPS) danas su priznali da su imali "teške gubitke" i da su bolnice pune ranjenika posle njihovog napada na Sirt.