Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Japan odao poštu žrtvama Fukušime

Narod Japana je danas u tišini i molitvama obeležio šest meseci od katastrofalnog zemljotresa i cunamija koji su izazvali smrt 20.000 ljudi i nuklearnu krizu.

NASA pravi mapu unutrašnjosti Meseca

Američka svemirska agencija NASA lansirala je u subotu iz Kejp Kanaverala, na Floridi, dve sonde koje treba da naprave mapu unutrašnjosti Meseca da bi se bolje razumelo njegovo nastajanje, te i nastajanje Zemlje.

"Većina građana spremna za održavanje Parade"

Direktor Uprave za ljudska i manjinska prava Nenad Đurđević izjavio je danas da veruje da je većina građana u Beogradu spremna za održavanje "Parade ponosa", kao i da je važno da odgovornim javnim pristupima svi donosioci odluka doprinesu da parada protekne mirno.

Vučurević prebegao u Trebinje

Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević, koga Hrvatska tereti za ratne zločine, prebegao je iz Srbije u Trebinje, rekao njegov advokat Svetozar Vujačić.

Gradi se svemirska luka

Svemirska luka po imenu "Spejsport Amerika" biće u upotrebi od 2013. godine, kada se očekuju prvi komercijalni letovi u orbitu.

Sutra nastavak suđenja Amfilohiju

Suđenje mitropolitu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amifilohiju trebalo bi da bude nastavljeno sutra, na osnovu zahteva Višeg državnog tužilastva u Podgorici.

Amerika: Posao za stanovnike Srbije nužno zlo

Vikiliks je između ostalih objavio i depešu američke ambasade u Srbiji poslatu 12. januara 2006. godine, u kojoj se kaže se da većina srpske populacije ima veoma pesimističan pogled na posao koji je posledica komunističkog režima, kada su plate i doprinosi bili zagarantovani bez obzira na to koliko - i da li uopšte - radite.

U pohodu na Rome uhapšeno 19 ljudi

Posle sukoba ekstermista Češke radikalne desnice i meštana sa policijom koja im nije dozvolila pohod na Rome u subotu uveče u mestu Varsndorf na severu Češke, privedeno je 19 učesnika nedozvoljenog marša.

Dinar sutra bez promene

Dinar će u ponedeljak zadržati isti odnos prema evru, tako da će srednji kurs biti 101,2829 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Mićunović: Prekinuti iluzije o Kosovu

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke (DS), Dragoljub Mićunović, izjavio je oslanjanje na Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, uz prisustvo Euleksa i Kfora, ne znače više garanciju za naš suverenitet na Kosovu.