Vučurević prebegao u Trebinje

Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević, koga Hrvatska tereti za ratne zločine, prebegao je iz Srbije u Trebinje, rekao njegov advokat Svetozar Vujačić.
Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević, koga Hrvatska tereti za ratne zločine, prebegao je iz Srbije u Trebinje, rekao njegov advokat Svetozar Vujačić. Advokat ističe da Vučurević želi da mu se sudi u Bosni i Hercegovini.

Vujačić je agenciji Beta rekao da mu se Vučurević juče javio i rekao da nije mogao da trpi sve što mu se u Srbiji dešavalo od hapšenja 4. aprila i da je sada sa svojom porodicom u Trebinju. "Rekao je da će se prvog radnog dana, dakle već sutra, prijaviti Okružnom i Osnovnom sudu u Trebinju i da jedva čeka da mu se sudi u Bosni i Hercegovini", izjavio je advokat.

Vujačić je rekao da je njegov klijent u Beogradu živeo u veoma teškim uslovima i da više nije imao novca da plaća smeštaj, niti troškove kućnog lečenja zbog teškog zdravstvenog stanja. Vučurević je 24. avgusta zbog srčanih tegoba prebačen u Zemunsku bolnicu, odakle je pušten 5. septembra na kućno lečenje.

Vučurević je uhapšen u Srbiji 4. aprila na osnovu poternice koju je za njim raspisala Hrvatska koja ga tereti za zločine na području Dubrovnika i čeka odluku po zahtevu za ekstradiciju Hrvatskoj. Iz ekstradicionog pritvora u Beogradu pušten je 17. juna, pod uslovom da ne napušta Srbiju do okončanja ekstradicionog postupka. Vučurević je bio obavezan da se istražnom sudiji javlja dva puta nedeljno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.