Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Šariću oduzeti hoteli Vojvodina i Putnik

Sud je privremeno od "Maestraltursa" oduzeo većinski paket akcija novosadskih hotela "Vojvodina" i "Putnik" za koje se sumnja da su kupljene novcem odbeglog Darka Šarića optuženog za krijumčarenje kokaina.

"Goreo" SNP

Novosadski vatrogasci nenajavljeno su izveli pokaznu vežbu na zgradi Srpskog narodnog pozorišta, iznenadivši i gradske čelnike.

Dolf Pospiš priznao krivicu

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu zaključilo je sporazum o priznanju krivice sa pripadnikom organizacije Nacionalni stroj Dolfom Pospišem okrivljenim za napad na učesnike antifašističkog skupa u Novom Sadu, 2007. godine.

Izručenje Davidovića do kraja meseca

Nemačke vlasti računaju da će vodja srpske neonacističke organizacije "Nacionalni stroj" Goran Davidović iz Novog Sada do kraja aprila biti izručen pravosudnim vlastima Srbije.

Osumnjičen za razbojništvo

Istražni sudija Osnovnog suda u Novom Sadu odredio je, posle saslušanja, pritvor Aleksandru K. (1990) iz Petrovaradina, koji se tereti da je, u Novom Sadu, opljačkao jednog maloletnika iz Petrovaradina.

Uhvaćeni džeparoši

Policija je uhvatila na delu Vida P. (1972) i Aleksandra Č. (1970), iz Novog Sada, neposredno pošto su, u gradskom autobusu, izvukli novčanik iz tašne jednoj putnici.

Košarkaši odali počast Nenadu Grozdaniću

Na Spensu je održana komemorativna sednica povodom smrti košarkaša "Novog Sada", Nenada Grozdanića, koji je preminuo pretprošle noći od posledica povreda u saobraćajnoj nesreći 6. marta posle utakmice u Kruševcu.    

Eksplozija u Puškinovoj 29

Tridesetjednogodišnji Novosađanin Igor I. povređen je u eksploziji koja se sinoć desila u zgradi u Puškinovoj 29.

Uhapšen maloletnik koji je ispisao grafit mržnje

Gradonačelnik Novog Sada, Igor Pavličić, danas je zajedno s zamenikom načelnika novosadske policije, Stevanom Krstićem i direktorom "Stana", Milenkom Peričinom, prekrečio grafit mržnje, koji je proteklog vikenda ispisan na ogradi kuće Antuna Ferenčeka u Petrovaradinu.

"Studio" na crno angažovao obezbeđenje

Udruženje preduzeća za privatno obezbeđenje pri Privrednoj komori Srbije saopštilo je da vlasnik novosadskog kluba "Studio" ispred koga je pretučen košarkaš Partizana Strahinja Milošević nije angažovao profesionalnu firmu, već je "na crno" unajmio osobe za obavljanje tog posla.

Istraga protiv napadača na košarkaša

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv četiri osobe osumnjičene za nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda košarkašu Partizana Strahinji Miloševiću, izjavio je portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić.

Uhvaćen sa ukradenim lekovima

Jutros, oko 3:30h, policija je uhvatila Bekima A. (1982) iz Veternika, neposredno nakon krađe u apoteci na Bulevaru Slobodana Jovanovića.