Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

VIDEO: Pesma posvećena košarkašima Srbije pred Svetsko prvenstvo u Kini

Košarkaši Srbije uveliko se zagrevaju za predstojeće Svetsko prvenstvo koje počinje 31. avgusta u Kini, a počelo je i "navijačko zagrevanje", pa je tako objavljena pesma posvećena Đorđeviću, Teodosiću, Bogdanoviću, Jokiću, Raduljici, Marjanoviću i ostatku ekipe koja će pokušati da se dokopa trofeja Mundobasketa.

Danilo Kiš - odbrana i budući dani

Šta se krije iza odluke subotičkih vlasti da Danila Kiša pošto-poto postuhumno proglase počasnim građaninom Subotice, a potom i prkosnog odbijanja da od te odluke odustanu što je u otvorenom pismu zatražila Kišova nekadašnja supruga, teatrolog i prevodilac Mirjana Miočinović? Zašto se najviše bune oni koji su to isto mogli da urade - a nisu - u vreme kada su i sami bili na vlasti ili bili deo vodeće (kulturne) nomenklature, te zašto bi elementarna pristojnost nalagala da se u tuđu kuću ne dolazi nepozvan, posebno ne prljavih cipela...

Na Gradini i dalje ogromne gužve

Uglavnom je prošla gužva koje je tokom vikenda bila na glavnim putevima Srbije, a Auto-moto savez jutros vozače upozorava na moguće odrone i puteve vlažne od kiše koja je padala prošle noći.

Osiguranje mobilnih telefona još uvek u povoju u Srbiji

Nove generacije mobilnih telefona sve su osetljivije na mehanička oštećenja, a kada se zna da popravka ili zamena jednog "pametnog" ekrana može koštati skoro kao i nov uređaj i da, prema nekim anketama, jedna od tri osobe polomi svoj telefon u prvoj godini upotrebe, ne čudi što se sve više korisnika odlučuje da osigura svoj uređaj.