Info
15.09.2013.
11:23 > 11:27
Krađe na prugama i u drugim delovima tog preduzeća iznose mesečnu zaradu zaposlenih što je oko 1,3 milijarde dinara.
  • Rade

    16.09.2013 15:55
    Ma nije valjda
    Tvrdnja Simonovica da obezbedjenje tj. cuvari “samo figuriraju”. jednostavno nije tacna.Cuvari hvataju lopove i zovu policiju, ali u mnogo slucajeva policija ne reaguje, a i ako reaguje sudstvo ih oslobodi zbog lose tj. nikakve pravne sluzbe na zeleznici.Takodje da podsetim gospodina Simonovica da je zeleznica 2005. odvojila i prodala cuvare i vatrogasce, tako da je nastala firma Full Protect.Brze bolje su otpustili blizu 400 cuvara od ukupnog broja 900. Prema takozvanom Preglednom Planu JP Zeleznice Srbije, ukinuli su pola cuvarskih mesta od ukupnog broja. Svim cuvarima je oduzeto oruzje, tako da je barska pruga totalno nezasticena i to upravo zbog tadasnjeg rukovodstva JP Zeleznice Srbije i tadasnjeg direktora za zavisna preduzeca Ljube Stožinića.
    Kome je trebalo da odvaja čuvarsko vatrogasnu sluzbu od zeleznice, kada JP Zeleznice Srbije spadaju u kategoriju druge grupe ugrozenosti od pozara? To znači da u sastavu JP Zeleznice Srbije mora da postoji cuvarska i vatrogasna služba.
  • Ime moje

    16.09.2013 08:44
    @anonimus
    Kad si video da cerupaju, sto si cutao, sto nisi pozvao policiju?
  • hehe

    15.09.2013 21:11
    U XXI veku, veku bežičnog interneta, mikrokamera i video nadzora, gde svako svakog špijunira, kada čujem ovakve stvari dođe mi da se smejem...

    angažujte po sektorima bezbednjake (može i iz inostranstva) da vam izrade i implementiraju sistem daljinskog nadzora i dojave, ako se smanji broj krađa u periodu od 3 meseca, dobijaju goleme bonuse, ako ne, da plate štetu i eto motiva da se sve uredi kako treba... ovoliko nesposobnosti da se reše problemi samo u srbiji ima
  • 15.09.2013 20:50
    cek cek
    ajde da ne mesamo babe i zabe

    nije brava zbog lopova nego da posteni ne dodju u napast.

    neka kradu dok god imaju gde da prodaju. da nemaju gde da prodaju - ne bi krali. tacka.

    ima tamo u zoni iza neobusa firma koja otkupljuje to staro gvozdje. ja gledao svojim ocima kako radnik na licu mesta istapa neki svecnjak do neprepoznatljivosti pa ga posle stavljaju na vagu. a bumbar koji je sve to dovezao kamioncicem trpa sefu suske u ruku. ovaj ga pita na koga da pise fakturu a ovaj odgovara na nekog tamo levog....

    o cemu mi pricamo? pa za 1000 dinara potkupis nekoga da ti isplacuje na tudje ime...pa neka se krade kad to drzava dozvoljava. neka kidaju one kaveze za pet ambalazu, nek nose i dzakove i mrezu, od nje nek prave pilicarnike. kradite tockove sa kontejnera, skidajte znakove, lomite, kradite, unistavajte. sve to drzava dozvoljava. sve je to vrednost ispod 250 evra pa nema osnova da te tuze.

    kupujte ukradene bicikle za par desetina evra i ne placite ako ih vama ukradu jer ste ih i tako premalo platili.

    zbog jednog srafa voz ce da iskoci iz sina. izginuce ljudi.

    a kome ja ovo pisem? nostalgicarima koji iz belog sveta citaju ovaj sajt? postenom svetu?
  • 15.09.2013 18:41
    Kradu svi, što ne bismo i mi?!
  • 15.09.2013 17:20
    zavoravni direktor
    A koliko on trosi na repreyentaciju? Nedavno je bio text p bahatosti rukovodstva
  • 15.09.2013 12:23
    Proslu sredu sam iz busa video kako neki ljudi cerupaju prugu Petrovaradin-Beocin.
  • Vlada

    15.09.2013 12:13
    Sad se vidi, sad se zna...
    ... sta znaci siromasenje drustva. Vise lopova i u zeleznici i van nje. Ko to placa, pa drustvo!
  • novosadjanka

    15.09.2013 12:11
    malo se provozaj
    A da ti direktore malo sednes na voz,pa da pogledas sta ti rade konobari i kuvari u vagon restoranu koji ide za Prag...jednom su Madjari iskljucili na granici ceo vagon provog razreda,jer je bio nafilovan cigarama...i pojeli su se od muke jer su se pitali ko ih je otkucao.E to videm i cuh,a gde je sve ono sto nisam.
  • riba od glave

    15.09.2013 11:59
    smrdi

    "Kradu svi..." tako kaze direktor zeljeznice

    Rukovodstvo krade direktno iz kase,
    i sta onda ostaje sirotinji nego da krade tracnice,srafove itd

    Ne kaze se zabadava da riba uvek od glave smrdi
  • Gillan

    15.09.2013 11:54
    Kako je to lepom biti direktor pa mozes nekaznjeno da lupetas. Problem su ove kradje pragova i eksera? Ma daj.
    pozabavi se ti brale sa onimsto su ukrali/bahato potrosili/nenamenski razdelili Saranovic i njegovi prethodnici i naslednici. Pozabavi se onim krsevima od isaranih vagona u koje se neko ugradio. Pa kad te stvari isteras na cistac, onda se javi da ser#s po novinama.
  • Drzavno preduzece

    15.09.2013 11:49
    Riba smrdi od glave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna