Novosadski informativni portal 021

Projekti

VIDEO: Surfovao na najvećem talasu na svetu

Surferska legenda Garet Meknamara "uhvatio" je talas rekordne visine od 33 metra i surfao na njemu, i to pored obale Nazarea u Portugalu ispred "Praia do Norte" plaže.

Vatrogasci spasli majku i ćerku

Vatrogasci su spasli majku i ćerku od požaru u stanu u Beogradu, u Ulici Ivana Đaje. Njih dve i još dvoje stanara prebačeni su u bolnicu jer su se nagutali dima.

"Pejpal" još daleko od Srbije

Iako su nadležni najavili da će ove godine i u Srbiji biti omogućena kupovina preko interneta, u najpoznatijem servisu za virtuelna plaćanja "Pejpalu" još nisu odrediti ni približan datum.

Ekološki festival u Studiju M

Ekološki festival "Oplaneti se! Recikliraj" počinje u 12.30 sati u holu Studija M, najavio je organizator - Zelena inicijativa. Ulaz je besplatan.

Rešen problem sahranjivanja u Novom Sadu

Problem nedostatka mesta za sahranjivanje u Novom Sadu rešen je nakon tri godine natezanja, pošto je "Lisje" dobilo građevinsku dozvolu za izgradnju devete parcele na Gradskom groblju.

Limani i Grbavica danas bez grejanja

Novosadska toplana najavila je da će u četvrtak od 9h, zbog radova na otklanjanju havarije na vrelovodnoj mreži u krugu Elektrovojvodine, delovi Limana i Grbavice biti bez grejanja i tople vode.

6 ranjenih u pucnjavi u Feniksu

Najmanje šest osoba je povređeno, od kojih je troje u teškom stanju, u pucnjavi koja se dogodila u jednoj poslovnoj zgradu u Feniksu, u američkoj saveznoj državi Arizoni, a napadač se nalazi u bekstvu.

Snažan zemljotres u Čileu

Zemljotres jačine 6,7 stepeni Rihterove skale pogodio je centralni deo Čilea, saopštio je američki Geofizički zavod.

GSP traži skuplje karte

Karte u gradskom i prigradskom prevozu trebalo bi od 1. aprila ponovo da poskupe i to za 20 odsto, izjavio je direktor GSP-a Milan Balać.

Na presađivanje brkova - u Tursku

Poznat po svojim znamenitostima, bogatoj kulturi i istoriji, Istanbul privlači na milione turista svake godine, ali ne dolaze svi samo da bi obilazlili spomenike i uživali u čarima nekadašnje prestonice Osmanlijskog carstva.

Unuka Musolinija kandidatkinja za parlament

Unuka Benita Musolinija kandidovala se za poslanicu u italijanskom parlamentu i brani bivšeg fašističkog lidera, slično kao što je nedavno uradio Silvio Berluskoni.

Rasturena velika mreža trgovaca ljudima u Evropi

U akciji Evropskog policijskog ureda - Evropola razbijena je velika mreža trgovaca ljudima koja je operisala širom Evrope i uhapšene su 103 osobe osumnjičene da su bile njeni pripadnici.

Češka odobrila medicinsku marihuanu

Češki parlament je odobrio marihuanu kao legalno sredstvo za lečenje ljudi obolelih od nekih teških bolesti, i potreban je još samo potpis predsednika države kako bi uredba stupila na snagu.