Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Vozio kroz Hrvatsku 244 km/h

Policijski presretač zaustavio je automobil marke BMW ljubljanske registracije na delu autoputa između Perušića i Plasine u Lici, pošto je registrovano da je vozio čak 244 kilometara na sat, odnosno 114 više od dopuštene brzine.

Severna Koreja zabranila strancima učešće na maratonu

Severna Koreja zabranila je strancima učešće na međunarodnim maratonu koji se u aprilu tradicionalno održava u Pjongjangu, zbog straha od širenja virusa ebole, saopštile su danas agencije specijalizovane za vođenje turista u tu izolovanu azijsku zemlju.

Singapur povećava porez za bogate

Vlasti u Singapuru najavile su danas da će podići porez na dohodak za pet odsto najbogatijih građana kako bi finansirali sve veće troškove socijalne zaštite.

Blag rast cene nafte

Terminske cene nafte su danas porasle, nakon prošlonedeljnog oštrog pada, ali analitičari navode da će na cene nastaviti da utiču obilne globalne zalihe nafte.

Poslanik Sirize protiv Ciprasa

Poslanik Sirize Manolis Glezos kritikovao je vladu u Atini zbog sporazuma potpisanog između Grčke i njenih evropskih partnera.

Dogovoren sastav vlade BiH

Lideri političkih partija koje čine vlast na nivou Bosne i Hercegovine postigli su danas u Sarajevu, četiri meseca posle opštih izbora, dogovor o sastavu vlade, odnosno Saveta ministara BiH.

Islamisti pozivaju na napade na zapadne tržne centre

Somalijska islamistička grupa Al Šabab objavila je video snimak u kome poziva na napade radikalizovanih muslimana na zapadne tržne centre, uključujući "Mall of America", najveći američki tržni centar smešten u Minesoti.

Izrael kupuje 14 aviona od SAD

Izrael će kupiti 14 borbenih aviona tipa F-35 stelt od firme Lokid Martin po ceni od oko 110 miliona svaki, saopštilo je danas izraelsko Ministarstvo odbrane.

Posmatrači idu ka Debaljcevu, priprema povlačenja oružja

Iz Donjecka je ka Debaljcevu krenuo je konvoj sa posmatračima OEBS-a, javila je "Donjecka novinska agencija", a predstavnik snaga samoproglašene Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin izjavio je da danas počinje proces povlačenja teškog naoružanja od linije razgraničenja, ali da je realno da povlačenje vojne tehnike počne prekosutra, 24. februara.

Potvrđena smrt 16 putnika trajekta, među njima jedne bebe

U Bangladešu je potvrđena smrt 16 putnika, među njima jedne bebe, pošto se trajekt sudario sa teretnim brodom i potonuo danas u reku Padma, saopštili su zvaničnici naglašavajući da operacija spasavanja i dalje traje i da ima onih koji se vode kao nestali.