Nemačka: Dečak preminuo od malih boginja

Nemačke vlasti saopštile su da je u toj zemlji od malih boginja preminuo jedan 18-mesečni dečak, koji je prva žrtva epidemije tog virusnog oboljenja u Nemačkoj.
Nemačke vlasti saopštile su da je u toj zemlji od malih boginja preminuo jedan 18-mesečni dečak, koji je prva žrtva epidemije tog virusnog oboljenja u Nemačkoj.

Dečak je preminuo 18. februara i prva je žrtva među više od 500 slučaja zaraze malim boginjama dijagnostifikovanih u nemačkoj prestonici od oktobra 2014, izjavio je zvaničnik berlinskog Zavoda za javno zdravlje.

To je prva epidemija malih boginja u Nemačkoj poslednjih godina. Tamošnje vlasti razmatraju mere za povećanje stope vakcinacije protiv te bolesti, koja je visoko zarazna ali se može efikasno sprečiti vakcinisanjem.

  • Franja Pavlov

    24.02.2015 09:33
    NESME SE PRIMENJIVATI SILA I TUDJA VOLJA NA DRUGIM
    Kako covek coveku ima pravo moralno ne zakonisko da donosi zakone da bi nateravao i prisiljavao drugoga da zivi po volji kako on to zamislja ili da porobljava onog koji je manje obrazovan umesto da pomaze ljudski on primenjuje silu pa ko je tu gori dali onaj ko primenjuje silu ili onaj koji nezna da ovaj primenom sile cini ljudsko zlo i silom postize cilj koji mu odgovara nehajuci za posledice za koje i on sam nezna srasna ljudska sramota vrsiti prisilu nad drugima.
  • 23.02.2015 18:53
    Trend
    Problem vakciisanja dce postoji i u Srbiji. Mlade majke želji da budu IN, bez znanja koje je neophodno, odbijaju da vakcinišu svoju decu i time izlažu opasnosti po život kako svoju decu tako i onu vakcinisanu.
  • pola viagre

    23.02.2015 18:12
    E,nemaju švabe vlas* ko mi pa da im uvedu obaveznu vakcinaciju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet