Broj stradalih na trajektu porastao na 70

Broj žrtava posle sudara trajekta i teretnog broda tokom vikenda na reci Padma u centralnom Bangladešu, porastao je danas na 70.
Broj žrtava posle sudara trajekta i teretnog broda tokom vikenda na reci Padma u centralnom Bangladešu, porastao je danas na 70.

Zvanična potraga ronilaca za telima utopljenika je obustavljena tokom jutra po lokalnom vremenu, pošto je trajekt izvučen na površinu i zatim na obalu reke.

Službenik lokalne samouprave Rašeda Ferdusi je rekao da će i dalje nastaviti da nadgledaju reku oko mesta nesreće, pošto ima osoba koje se vode kao nestale, mada nije mogao da navede tačan broj nestalih. "Naši ljudi koriste čamce za pretragu reke za telima poginulih. Ali ovde na licu mesta obustavljamo potragu, jer nema više tela unutar trajekta", rekao je Ferdusi.

Gotovo 140 putnika veruje se da je bilo na prepunom trajektu kada je plovilo juče popodne, po lokalnom vremenu, udario teretni brod 15 minuta posle polaska što je izazvalo prevrtanje i zarobljavanje mnogih putnika u trupu plovila. Nesreća se dogodila na reci Padma na prelazu Daulatdia-Paturia, na 40 kilometara severozapadno od Dake.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet