Blag rast cene nafte

Terminske cene nafte su danas porasle, nakon prošlonedeljnog oštrog pada, ali analitičari navode da će na cene nastaviti da utiču obilne globalne zalihe nafte.
Terminske cene nafte su danas porasle, nakon prošlonedeljnog oštrog pada, ali analitičari navode da će na cene nastaviti da utiču obilne globalne zalihe nafte.

Američka "laka" nafta WTI za isporuku u aprilu poskupela je na Njujorškoj berzi 15 centi na 50,96 dolara, dok je nafta tipa "brent" za aprilsku isporuku u Londonu poskupela 21 cent na 60,43 dolara, prenosi agencija Frans pres.

WTI nafta je u petak pala 4,66 odsto, a "brent" 2,1 odsto. Analitičar singapurske kompanije "Filip fjučers" Danijel Ang navodi da rast cena neće potrajati, budući da su zalihe nafte u svetu i dalje velike, a proizvodnja tog energenta u SAD i dalje premašuje 9,2 miliona barela dnevno.

Cene nafte su od juna izgubile oko 60 odsto vrednosti, zbog velikih zaliha, slabosti globalne ekonomije i snažnog dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet