Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

FOTO: Carinici za praznike zaplenili nelegalno oružje, satove, drogu u kinder-jajima...

Carinici dobro znaju da krijumčari računaju na praznične gužve kao na pogodan trenutak za ilegalni prenos robe preko granice, a ovaj božićni vikend obeležile su zaplene satova i merača krvnog pritiska, pištolja kamufliranog ćebetom, puške zamotane u muški donji veš, cigareta, kao i narkotika sakrivenih u jezgru kinder jajeta, ali i u pakovanju vlažnih maramica.

Tončev: Naše diplomate bi mogle da žive skromnije

Posle kontrole koju je Ministarstvo spoljnih poslova sprovelo u ambasadama Srbije, državni sekretar tog ministarstva zadužen za bezbednosna pitanja, Ivica Tončev kaže da je sugerisao da se više pažnje obrati prilikom iznajmljivanja rezidencija i stanova, odnosno da se ne rentiraju previše skupi objekti.

Pažnja zbog leda na putevima

U Srbiji je jutros prohodnost puteva nešto bolja u odnosu na prethodne dane, ali uglavnom u nižim predelima, saopštio je AMSS.

U sobama Bristola dočekali Božić bez grejanja

Stanari kolektivnog smeštaja hotela Bristol podelili su "čestitku" na kojoj piše da ministru odbrane Aleksandru Vulinu čestitaju najveći hrišćanski praznik i zahvaljuju mu se na "neizmernoj brizi" i uslovima u kojima su dočekali Božić.

Lančani sudar kod Mokroluškog brda

Zbog lančanog sudara koji se dogodio nešto pre 18 sati na autoputu kod Mokroluškog brda, u smeru ka Beogradu, posle produženog prazničnog vikenda na pojedinim prilazima gradu beleže se kilometarske kolone vozila.

Sloboda medija u Srbiji - "oličenje demokratije" ili varka?

Državne institucije, javna preduzeća, svi organi vlasti države Srbije u prethodnoj godini uložili su dodatne napore, pa i novac svih građana, kako bi pokazali odgovornost prema javnom mnjenju i spremnost na saradnju sa medijima, pritom dajući novinarima manje odgovora nego ikada ranije, dok su na kritike i pitanja uzvraćali napadima i optužbama.

Putin odlikovao Vučića ordenom Aleksandra Nevskog

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o odlikovanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog za veliki doprinos razvoju saradnje dve države, javila je pres služba Kremlja, preneo je Sputnjik.