Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Inspektorima od avgusta veće plate

Inspektorima u lokalnim i pokrajinskim inspekcijama od avgusta će biti uvećan koeficijent za rad na terenu, što će omogućiti povećanje plata do 20 odsto, saopštilo je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

VIDEO: Marko Đurić uhapšen pa proteran sa Kosova

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji je uhapšen danas popodne u Kosovskoj Mitrovici i prebačen u Prištinu, večeras je u pratnji vozila kosovske policije, na prelazu Merdare predat vlastima Srbije.

Od maja zamrzavanje embriona i o trošku države

Parovi u Srbiji moći će da sačuvaju embrione i repoduktivne ćelije o trošku države, a od maja se ta mera uvodi kao jedna u nizu za povećanje nataliteta, kaže v.d. direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škordrić.

Mediji: Tači dao nalog da počne rad na osnivanju ZSO

Saradnici predsednika Kosova Hašima Tačija najavili su da počinje rad na osnivanju Zajednice srpskih opština (ZSO), a da će primedbe koje je na sporazum dao Ustavni sud Kosova biti poštovane prilikom izrade Statuta ZSO, piše dnevnik Koha ditore.

U domu zdravlja hteo da uđe kod lekara preko reda i pretio bombom

Beogradska policija traga za muškarcem koji je u Domu zdravlja "Dr Milorad Vlajković" u Barajevu napravio paniku među pacijentima i medicinskim osobljem kada je, posle verbalnog sukoba sa sestrama i doktorkom, zapretio da će baciti bombu i pobiti sve zaposlene i prisutne u toj ustanovi.

Šta se dešava sa oružjem preminulog vlasnika

Nedavno je u medijima objavljena priča o ženi koja je odslužila pet dana zatvora, jer nije platila izrečenu prekršajnu kaznu zbog toga što blagovremeno nije prijavila policiji smrt supruga, vlasnika oružja.

Svake godine oko 4.000 novih gradilišta

U Srbiji se sredinom marta 2018. radilo na 24.716 aktivnih gradilišta, što je oko 4.000 gradilišta više nego u 2017. godini, pokazuju najnoviji podaci iz Sistema za podnošenje elektronskih prijava (CEOP), koji vodi Agencija za privredne registre.

Zapaljena još jedna kladionica u Beogradu

Mreža kladionica Planetwin365 saopštila je danas da su nepoznate osobe zapalile jedan njihov objekat u beogradskoj opštini Vračar i zatražile od nadležnih organa da u najkraćem roku identifikuje napadače.