Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Grom udario avion iznad Španije

Avion "Izi Džeta" koji je leteo iz Bristola ka Barseloni, morao je prinudno da sleti, jer ga je pogodila munja i to svega par minuta pre sletanja.

Norveška: Pretnja islamista, zatvoren Jevrejski muzej

Grupa militantnih islamista koji planiraju da izvedu napade u zapadnim zemljama krenuli su iz Sirije, verovatno put Norveške, saopštila je danas norveška policija, koja već drugi dan sprovodi pojačane mere bezbednosti posle saznanja o mogućem terorističkom napadu.

Putinova ćerka pobegla iz Holandije

Marija Putin, ćerka Vladimira Putina, napustila je svoj stan u Holandiji posle poziva pojedinih aktivista i zvaničnika da bude proterana iz zemlje zbog navodne uloge njenog oca u obaranju malezijskog putničkog aviona na istoku Ukrajine.

Crne kutije MH17 malo oštećene

Crne kutije iz malezijskog aviona koji je pao na istoku Ukrajine, pretrpele su manja oštećenja, ali to nema uticaja na podatke koji se u njima nalaze.

Ubijeno 15 civila u Avganistanu

Oružani napadači, za koje se sumnja da su talibani, zaustavili su u centralnom delu Avganistana dva vozila i pored puta ubili 15 putnika, među kojima i dete.

MMF: Slabiji rast svetske privrede

Međunarodni monetarni fond (MMF) predvideo je da će rast svetske privrede ove godine biti manji nego što je ranije prognozirano, zbog slabijeg rasta u SAD, Rusiji i zemljama u razvoju.

SAD: Najmanje dvoje mrtvih u oluji

Najmanje dve osobe su danas poginule a više od 20 povređeno u nevremenu koje je pogodilo jedan auto kamp u američkoj državi Virdžiniji.

Otet novinar CNN u Ukrajini

Ukrajinski novinar Anton Skiba, koji je izveštavao za američku televiziju Si-En-En (CNN), otet je u Ukrajini i već dva dana je u pritvoru, javila je danas ta televijska mreža.