Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Hamas nastavio raketiranje

Izraelska vojska je saopštila da je jutros Hamas nastavio raketiranjem, i da je na jug zemlje ispaljeno sedam raketa, od kojih je pet palo na nenaseljeno područje, dok je dve uništio izraelski sistem za sprečavanje napada iz vazduha.

Masovna grobnica pronađena u Boliviji

Građevinski radnici su tokom izgradnje jedne zgrade u Boliviji naišli na masovnu grobnicu sa skeletnim ostacima na stotine najverovatnije domorodačkih rudara iz perioda španskog kolonijalnog doba.

Pao ruski MiG, poginuo pilot

Borbeni avion ruske vojske MiG-29 pao je jutros u blizini grada Astrahana na jugu evropskog dela Rusije, saopštilo je Ratno vazduhoplovstvo Rusije.

Hvalila se šminkom ukradenom sa tela poginulih putnika?

Iako nije poznato radi li se samo o morbidnoj šali, Ekaterina Parkhomenko izazvala je buru na društvenim mrežama nakon što je objavila fotografije na kojima se pohvalila šminkom koja je navodno ukradena od žrtava srušenog malezijskog aviona.

Izrael produžio prekid vatre za 24 sata

Izraelska vlada je, prema rečima jednog njenog zvaničnika, odlučila da produži humanitarni prekid vatre za 24 sata, ali je dodala da će vojska odgovoriti na svaku paljbu koja dođe iz pojasa Gaze.

Ubijeno četvoro dece

Četvoro dece je ubijeno danas na severu Sinaja, kada je u minobacačkom napadu militantnih islamista pogođena njihova kuća u gradu El Džoura.

Broj poginulih u Gazi preko hiljadu

Broj poginulih u izraelskoj ofanzivi na pojas Gaze, započetoj 8. jula protiv militanata Hamasa, premašio je danas 1.000, rekli su palestinski zvaničnici.

Ukrajinska vojska nadomak Donjecka

Snage ukrajinske vojske došle su do predgrađa Donjecka, jednog od glavnih uporišta proruskih separatista, rekao je portparol ukrajinskih bezbednosnih snaga.

Pušteni uhapšeni ruski novinari

Novinar i snimatelj ruskog TV kanala "Zvezda" koji su juče bez objašnjenja uhapšeni na aerodromu u Talinu vratili su se u Moskvu, saopštila je ta televizija.

U kafiću ubio dvoje ljudi i drži taoce

Jedna žena i jedan muškarac ubijeni su nešto posle 11 sati u kafiću u Osijeku, a muškarac koji je pucao na njih i dalje je u tom kafiću. Hrvatski mediji javljaju da je reč o talačkoj krizi.