Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Kipar zatražio pomoć

Kipar je postao peta članica evrozone koja je zatražila pomoć svojih partnera zbog problema u svom bankarskom sektoru, koji je pretrpeo velike gubitke usled izloženosti državnom dugu Grčke.

Britanija privatizuje policiju

Privatne kompanije će preuzeti velike delove britanske policijske službe u Velikoj Britaniji, u roku od pet godina, tvrdi Dejvid Tejlor-Smit, direktor "G4S".

Sirijci pucali i na drugi turski avion

Turska je danas saopštila da su sirijske snage otvorile vatru na drugi turski avion, koji je krenuo u potragu za izviđačkim "F-4", koji su oborile sirijske snage u petak.

I albanski policajci na crnogorskom primorju

Policajci iz Albanije biće angažovani na crnogorskom primorju za vreme turističke sezone, predviđeno je protokolom o saradnji koji su danas u Skadru potpisali direktori policija dve države Božidar Vuksanović i Hisni Burgaj.

Češke prostitutke spale na "prosečnu" platu

Češke prostitutke u boljim klubovima koje su u zlatna vremena seks-biznisa mogle da računaju čak na menadžerske mesečne zarade, žale se da su zbog ekonomske krize spale na prosečnu češku platu.

Uhapšen bivši komandant Vojske Republike Srpske

Na području Bratunca jutros je uhapšen bivši komandant Vojne policije Vojske Republike Srpske Savo Babić (68), zbog sumnje da je odgovoran za protivzakonito zarobljavanje nekoliko stotina Bošnjaka.

EU uvela Siriji 16. sankcije

Evropska unija uvela je danas nove sankcije Siriji, koje se tiču zamrzavanja imovine i zabrane putovanja za šest grupa, među kojima su članovi vlade, finansijske kompanije i jedan pojedinac.

Egipat dobio novog predsednika

Egipatska izborna komisija danas je zvanično objavila rezultate predsedničkih izbora u Egiptu prema kojima je pobedu odneo kandidat Muslimanske braće Mohamed Mursi.

Održana komemoracija za više od 40.000 ustaških žrtava

U Jadovnom je danas održana komemoracija za više od 40.000 žrtava nekadašnjeg ustaškog logora smrti Jadovno, kod Gospića koje su ubijene u proleće i leto 1941., sa koje je poručeno da se žrtve ne smeju zaboraviti, niti negirati.

Devojčice van životne opasnosti

Dve devojčice povređene u saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila u Hrvatskoj, kada je poginulo osam, a povređeno 44 čeških turista, nisu životno ugrožene.

Eklstona optužuju za mito

Vlasnik Formule 1 Berni Eklston suočen je sa kaznom od 10 godina zatvora zbog optužbe za mito, prenose danas britanski mediji.

Zemljotres potresao Atinu

Zemljotres, jačine 4,8 stepeni Rihterove skale, koji je danas pogodio južno grčko poluostrvo Peloponez, potresao je i Atinu, saopštio je Nacionalni institut za geodinamiku.

EP iskoristili da se nakradu

Ukrajinski politički činovnici i njima bliski preduzetnici "sklonili su u svoje džepove" skoro četiri milijarde dolara tokom priprema za ukrajinski deo Evropskog fudbalskog prvenstva, piše londonski Gardijan.