Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Uvodi se povremeni pregled školskih torbi

Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama donelo je danas odluku kojom se direktorima osnovnih i srednjih škola povremeno dozvoljava da nenajavljeno nalože pregled školske torbe učenika.

Ženi kojoj je amputirana noga ukinuta tuđa nega i pomoć

Pošto je godinu dana i devet meseci primala novčanu naknadu za tuđu negu i pomoć, Zorici Cvetković (44) iz Novih Banovaca, kojoj je amputirana noga, početkom decembra pokrajinski Penziono-invalidski fond ukinuo je novčanu pomoć uz obrazloženje da joj se zdravstveno stanje poboljšalo i da može da se stara sama o sebi.

Potvrđena optužnica za "Slogu" iz Kaća

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je potvrdio optužnicu protiv vlasnika kaćke "Sloge" Slobodana Šćekića, okrivljenog za "prisvajanje 301 hektara državnog zemljišta, ukupne vrednosti 434.315.616 dinara, kao i protiv jedanaestoro osumnjičenih da su mu to omogućili".

LSV: Pastoru fotelja najvažnija

Uslovljavanje Ištvana Pastora da Savez vojvođanskih Mađara (SVM) neće glasati za budžet Pokrajine ako na sednici bude inicijativa za njegovu smenu sa funkcije predsednika Skupštine Vojvodine, pokazuje da je njemu fotelja važnija od izglasavanja budžeta vlade Vojvodine za 2015, izjavila je poslanica Lige socijdemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.