U Novom Sadu deset amputacija zbog petardi

U Dečijoj bolnici su imali desetak slučajeva amputacije prstiju zbog povreda od petardi.
U Dečijoj bolnici su imali desetak slučajeva amputacije prstiju zbog povreda od petardi.

Doktor Miloš Pajić iz Dečije bolnice kaže da u vreme novogodišnjih praznika oko četrdesetoro dece završi u bolnici pošto im u ruci puknu petarde.

"Bilo je raznih vrsta opekotina, a najčešće stradaju butine, lice i trbušna duplja", kaže Pajić. On navodi da najviše dece dolazi u Dečiju bolnicu nekoliko dana pred Novu godinu, ali povreda ima sve do februara.

Ovih deset amputacija se odnosi na prošlu godinu, dok u Dečijoj bolnici nisu naveli da li su ove godine imali slučajeve težeg povređivanja dece.

Podsetimo, novosadska policija oduzela je više od 50 petardi od dvojice maloletnih Novosađana. Protiv obojice biće podneta prekršajna prijava, a zahtev za pokretanje prekršajnog postupka biće podnet i protiv njihovih roditelja.

Novosadska policija apeluje na građane da budu krajnje oprezni prilikom korišćenja petardi i ostalih pirotehničkih sredstava i da ih kupuju isključivo kod ovlašćenih prodavaca, na mestima legalne prodaje.

  • 28.12.2014 21:20
    pa neka...
    Koliko god zvučalo bezdušno neka "kukaju"roditelji i babe i dede. Ja sam se zapanjila kad je jedna baka došla na tezgu i za 5.ogodišnjeg unuka kupila petarde jer njemu nisu dali
  • Mile

    28.12.2014 16:40
    ma mene me zanima de mogu ja ovakvu bombu ko na sliku sto je da kupim ? i da proslavim...i da imam sa sta ujutru svinjci da poteram .
  • Komsija

    28.12.2014 09:37
    Ne vredi
    Najgore je to sto pored sve ove rasprave, najbolje resenje dolazi iz jednostavne primene zakona. Imamo zabranu prodaje maloletnicima, imamo zabranu prodaje bez posebne dozvole, imamo zabranu koriscenja osim 31.12-1.01 i 6.01-7.01, samo nema ko da sprovodi. Ako zabranis skroz, dobijes turske skartove ispod tezge, onda jos gore, setimo se devedesetih... I u svetu se prodaju petarde i vatrometi, ali se kontrolise koriscenje, proizvodnja i prodaja strogo, i nema problema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti