Grad saopštio imena sponzora dočeka Nove godine

Iz Gradske kuće su tek nakon pisanja 021.rs saopštili spisak sponzora dočeka Nove godine na Trgu slobode.

Iz Gradske kuće su tek posle 10 dana od najave da će doček Nove godine biti besplatan i pisanja 021.rs saopštili spisak sponzora.

Naime, na pitanja 021.rs o tome koliki su troškovi, ko su sponzori i šta će biti sa ranije opredeljenih 19,3 miliona dinara za doček 2015. godine, iz Kabineta gradonačelnika nisu odgovarali 10 dana.

Nakon što je na portalu 021.rs objavljen tekst o tome da se kriju podaci, iz Gradske kuće nam je poslat dopis u kojem stoji da su sponzori koji su učestvovali u organizaciji dočeka: "Dunav osiguranje", "Heineken", "Generali osiguranje", "Victoria group", "Aleksandar gradnja", "Galens gradnja", "Erste banka" i "OTP banka". Grad se istovremeno zahvalio ovim preduzećima.

S druge strane, iz Gradske kuće i dalje nema informacija o tome koliko tačno iznose troškovi, kao i o drugim detaljima oko finansijske konstrukcije i organizacije, kao i o tome šta će biti sa 19,3 miliona dinara, jer je, podsećamo, na poslednjoj sednici Skupštine grada prvobitnih 19 miliona povećano za dodatnih 300.000 dinara.

Podsetimo da je savetnica gradonačelnika Nada Kobac 12. decembra izjavila da Novi Sad neće dati ni dinara iz budžeta za organizaciju dočeka na Trgu, kao i da će javnost u roku od nedelju dana biti informisana o detaljima.

Na Trgu slobode će 31. decembra nastupiti Divanhana, Frajle, Lav Hantersi, Garavi sokak i Crvena jabuka, a u Ulici Laze Telečkog će nastupiti DJ Shpira, DJ Billy 9 i DJ WD87. Inače, Lav Hantersi su naknadno dodati na spisak izvođača i o tome je javnost informisana tek danas uz informaciju o imenima sponzora.

Savetnica gradonačelnika je najavila i da će doček Nove godine po starom kalendaru, 13. januara, biti takođe organizovan i plaćen sredstvima sponzora, ali ni o tome nisu izneti detalji.

  • @Vinetu

    08.01.2015 16:51
    Mumin
    Ne znam samo zasto Mumina nazivaju pevacem. Sta je to sto neke ljude navodi na misao da on ima sluha i pogotovo glasa? Nije lepo reci da on to ustvari ne ume? A zasto? Da nije necije dete? Novosadsko nacionalno blago? Zasto?
  • vinetu

    29.12.2014 13:54
    ovog mumina nezaobidje ni jedna svirka na trgu.mora da je blizak i sa ovima
  • Bulevarac

    26.12.2014 13:19
    Evo ja plaćam taj porez...
    ...i šta sad? Želim da znam i imam pravo da znam na šta i kako se troši moj novac i novac mojih sugrađana! Želim da znam kako će se potrošiti tih 19,3 mil. RSD. A svako ko iole ima dodira sa privredom zna da se ništa ne radi na lepe oči i da svaka "donacija" mora da napravi neki efekat.

    Da li treba prvaiti doček na trgu? Apsolutno da! Pa i u Rimu su bile organizovane besplatne igre u Arenama kako bi se najniži sloj stanovništa držao zadovoljnim i da ne bi mnogo dizao glas protiv vladara...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti