Potvrđena optužnica za "Slogu" iz Kaća

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je potvrdio optužnicu protiv vlasnika kaćke "Sloge" Slobodana Šćekića, okrivljenog za "prisvajanje 301 hektara državnog zemljišta, ukupne vrednosti 434.315.616 dinara, kao i protiv jedanaestoro osumnjičenih da su mu to omogućili".

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je potvrdio optužnicu protiv vlasnika kaćke "Sloge" Slobodana Šćekića, okrivljenog za "prisvajanje 301 hektara državnog zemljišta, ukupne vrednosti 434.315.616  dinara, kao i protiv jedanaestoro osumnjičenih da su mu to omogućili".

U Apelacionom sudu saopšteno je da su odbijene žalbe odbrane podnete na rešenje Specijalnog suda o potvrđivanju optužnice, koju je protiv Šćekića i ostalih u februaru ove godine podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal. Po rečima portparolke Apelacionog suda Mirjane Piljić, potvrđena je i odluka Specijalnog suda da se Šćekiću, koji je u bekstvu, sudi u odsustvu. Rešenjem je potvrđena optužnica protiv svih dvanaestoro okrivljenih, a na teret im je stavljena zloupotreba službenog položaja od 1. juna 2006. do 14. decembra 2010. godine, prenosi Dnevnik.

Optužnica je podignuta i protiv Jasmine Nikolić, članice Nadzornog odbora "Sloge", kojoj je, kao i Šćekiću, stavljeno na teret krivično delo zlopotrebe službenog položaja podstrekavanjem, dok su za delo zloupotrebe položaja pomaganjem okrivljeni tadašnji v. d. direktora u toj firmi Dane Čanković i sudski veštak Bratislav Uzelac.

Za krivično delo zloupotrebe službenog položaja su osumnjičeni: bivši zamenik direktora novosadske Službe za katastar nepokretnosti Milutin Ždero, savetnik za upravni nadzor u toj službi Stevan Boroš, referent za unos podataka Nemanja Novakov, bivši državni službenik u Ministarstvu poljoprivrede Nikola Jakšić, tadašnja predsednica Komisije za izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima Mirjana Milošević, članica iste komisije Svetlana Oluški, bivši savetnik u Republičkom javnom pravobranilaštvu Aca Ilijevski i inspektor u sektoru za stručni nadzor Republičkog geodetskog zavoda Jovan Vladisavljev.

Tužilaštvo sumnjiči Šćekića da je nakon privatizacije "Sloge" 16. juna 2005. godine "isplanirao i sproveo aktivnosti vezane za neosnovanu uknjižbu prava svojine na poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini površine 301 hektar, koje nije bilo predmet privatizacije".

  • Sima

    24.12.2014 18:37
    uzas
    Slika rimske boginje pravde i tekst o apelacionom sudu nikako ne idu zajedno.
  • 24.12.2014 15:51
    A Scekic je u Srbiji!?
  • Čitalac

    24.12.2014 13:07
    @Eeeeeeee - opssssssssss
    Na čemu? Neko od nas dvoje ne čita isti tekst. "Potvrđena optužnica za "Slogu" iz Kaća" oni su samo optuženi a do presuda je jako dalek put ako se i završi. Setite se Razvojne banke Vojvodine, onih slika kao na poternicama ljudi koje su "optužili" a da li su i presudili? Ako se ne varam to je pokrenuto još marta-aprila 2011.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti