Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

2,3 miliona manje za Poslovni prostor

Javno preduzeće "Poslovni prostor" izgubiće redovne mesečne prihode u iznosu od 2,3 miliona dinara nakon što se završi postupak vraćanja imovine po Zakonu o restituciji.  

Prema gejevima pasivna tolerancija

Iako homoseksualci u Novom Sadu imaju više slobode u odnosu na one iz manjih mesta, prema njima postoji pasivna tolerancija, a ne suštinsko prihvatanje, ocenio je pokretač projekta “Izađi”, Adorjan Kurucz.

Zvezda film - aukcija ili stečaj

Pola godine nakon poslednje neuspele aukcije "Zvezda filma" ponuda se svodi na bioskop "Reks", bioskop u Futogu i staru opremu iz "Arene", koja nema nikakvu vrednost.

Ozelenjavanje grada

Gradska uprava za zaštitu životne sredine poziva sve skupštine stanara i mesne zajednice kojima nedostaje zelenilo, da toj upravi pošalju zahtev za ozelenjavanje javnih površina.

Danas je Uskrs

Hrišćanske crkve i vernici slave danas Uskrs, najveći hrišćanski praznik kojim se obeležava uspomena na dan kada je, prema predanju, Isus Hrist vaskrsao iz mrtvih, pobedio smrt i svim ljudima na zemlji darovao večni život.

Rak dojke sve češći

Novosadski Dom zdravlja će za nekoliko meseci dobiti jedan novi mamografski aparat iz donacija Evropske unije.  

Kampanja za zdraviji grad

Kampanja "Zdrav grad – zdravi ljudi" počela je raspisivanjem konkursa za najbolju fotografiju sa motivom koji na najoriginalniji način predstavlja Novi Sad kao zdrav grad.

Danas je Veliki petak

Hrišćanske crkve, koje ove godine istovremeno proslavljaju Uskrs sve dane u Nedelji stradanja, obeležavaju danas Veliki petak, dan kada je prema predanju, na Golgoti raspet i umro Isus Hrist.