Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Pogoršalo se stanje Vanje Pilipović

Zdravstveno stanje Vanje Pilipović, kojoj je neophodna transplantacija srca, pogoršalo se. Potrebna je pomoć u prikupljanju novca za operaciju ove osamnaestogodišnje devojke iz Sonte kod Sombora.

Futožani se prvi vakcinisali

Više od 5.000 doza vakcine stiglo je jutros u ambulante Doma zdravlja i vakcinacija je u mnogim ambulantama počela u podne, kako je i bilo najavljeno.

Mozak traži aminokiseline

Ishrana bogata piletinom, ribom i proteinskim namirnicama, mogla bi da učini čuda za ljude sa povredama mozga, jer nadoknađuje nagli pad aminokiselina, neophodnih za mozak.

Popravljanje emocionalne memorije

Nakon preživljenog događaja koji je izazvao osećaj straha, ostaje dovoljno vremena za popravak, da ne bi ostala trauma, a taj vremenski ograničen period kada stvari mogu da se promene sa lošeg na dobro, naučnici nazivaju "prozor rekonsolidacije",

Antić: Prolazimo u drugi krug

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić istakao je da veruje da će njegova ekipa uspeti da prodje grupnu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Everet: Ne priznajte da ste gej

Glumac Rupert Everet apelovao je na glumce homoseksualce da ne iznose na videlo svoje seksualno opredeljenje, već da ga drže u tajnosti jer bi to moglo da okonča njihovu filmsku karijeru, prenosi "Dejli Mejl".

Kristofer Voken na Brodveju

Dvostruki oskarovac Kristofer Voken igraće u mračnoj komediji "A Behanding in Spokane" čije će izvodjenje na Brodveju početi u martu.

Fotografije Balkana Barbare Olive

Izložba fotografija ''Balkan – kadrovi sa putovanja'' Barbare Olive, otvara se večeras u knjižari-kafe-galeriji ''Nublu'' u Ulici Žarka Zrenjanina, od 20 časova.

Karte za Kultur shock u prodaji

Rok atrakcija iz Sijetla, bend ''Kultur shock'', nastupiće 6. decembra u klubu ''Trema'' u Srpskom narodnom pozorištu. Karte za ovaj koncert mogu se kupiti u pretprodaji u cd šopu ''Mungos'' i klubu ''Trema'', po ceni od 400 dinara, dok će na veče dešavanja one koštati 600 dinara.

Prodata Džeksonova ''mesečeva'' rukavica

Rukavica Majkla Džeksona koju je nosio 1983. godine kada je prvi put izveo čuveni plesni "mesečev korak", prodata je na aukciji u Njujorku za 350.000 dolara, sumu devet puta veću od procenjene.

Dajana Krol sjajno u Beogradu

Slavna kanadska džez pijanistkinja i pevačica Dajana Krol održala je u subotu uveče, u prepunoj sali Sava centra, veliki koncert u okviru svetske turneje na kojoj promoviše svoj 12. album "Quiet Nights".

Lufthanzine karte jeftinije i do 40%

Jeftinije letove i do 40 odsto, uskoro će da ponudi i Lufthanza. Po uzoru na  niskobudžetne avio-kompanije i u Lufthanzine avione biće ugrađeno više sedišta.

Multimedijalna knjižara BoBo

U centru Novog Sada se danas se otvara multimedijalna knjižara "BoBo" koja se nalazi u ulici Svetozara Miletića 45. Ova zasebna, zona za nepušače je posebno koncipiran deo Radio kafea. Time će biti zaokružene kulturne aktivnosti koje 021 neguje u Miletićevoj i gde mušterije ubuduće, osim međusobno, mogu da se druže i sa knjigom. Novosađani u novom, specifičnom prostoru u gradu mogu pronaći veliki izbor hit knjiga i ekskluzivnih izdanja, umetnička dela slikara iz Čuruga Đorđa Kovačeva, kao i kreativne poklone za drage osobe sa ličnim stavom i dobrim ukusom. Multimedijalna knjižara "BoBo" takođe je prostor u kojem će se održavati intimne promocije i književne večeri. Otvaranje ovog novog prostora u gradu je u 17h.

Koncert horova u sinagogi

Društvo Slovenaca "Kredarica" i Muzička omladina Novog Sada organizuju koncert Mešovitog hora Društva Slovenaca "France Prešern" iz Skoplja u subotu 24. oktobra u 20 časova u sinagogi.