Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Zvezda deklasirana u Beogradu

Posle sjajnog starta u Evrokupu, košarkaši Crvene zvezde nastavili su sa bledim izdanjima, pošto su kao domaćin doživeli novi poraz od češkog Nimburka  i to sa čak 18 poena razlike 55:73.

Spens nije prava adresa

Uprava Spensa ima mali uticaj kada je reč o raspodeli termina za treninge u dvoranama Spensa, kaže za Radio 021 direktor ovog gradskog preduzeća, Zvonimir Kaprocki.

Čanak pregovara za mesto gradonačelnika

Lider LSV-a Nenad Čanak ponudio je demokratama upravljanje Toplanom i Vodovodom, te blanko glasove u srpskom parlamentu za mesto gradonačelnika Novog Sada, saznaje Radio 021 u vrhu Demokratske stranke. Saznajemo da je, od objavljivanja vesti da će pokrajinski poslanici morati da se odreknu ostalih funkcija, u tri navrata pokušavao da pregovara i da je tek u trećem pokušaju DS pristao na razgovore.

Kanađani najuspešniji na ZOI

Hokejaška reprezentacija Kanade osvojila je zlato na Zimskim olimpijskim igrama pobedivši posle produžetka nacionalnu selekciju SAD sa 3:2 u velikom finalu kojim su završena nadmetanja u Vankuveru.

Džordan kupuje Šarlot

Nekadašnji košarkaš Majkl Džordan postigao je sporazum o kupovini kontrolnog paketa akcija kluba Šarlot Bobkets iz NBA lige, čime će preuzeti kontrolu nad gubitničkim timom iz svoje rodne države.

Uhapšeni napadači na fudbalere

Mesec i po dana posle tragičnog oružanog napada na reprezentativce Togoa, u Republici Kongo uhapšena su osmorica osumnjičenih za ovaj teroristički akt.

Pogoršalo se stanje Vanje Pilipović

Zdravstveno stanje Vanje Pilipović, kojoj je neophodna transplantacija srca, pogoršalo se. Potrebna je pomoć u prikupljanju novca za operaciju ove osamnaestogodišnje devojke iz Sonte kod Sombora.

Futožani se prvi vakcinisali

Više od 5.000 doza vakcine stiglo je jutros u ambulante Doma zdravlja i vakcinacija je u mnogim ambulantama počela u podne, kako je i bilo najavljeno.

Mozak traži aminokiseline

Ishrana bogata piletinom, ribom i proteinskim namirnicama, mogla bi da učini čuda za ljude sa povredama mozga, jer nadoknađuje nagli pad aminokiselina, neophodnih za mozak.

Popravljanje emocionalne memorije

Nakon preživljenog događaja koji je izazvao osećaj straha, ostaje dovoljno vremena za popravak, da ne bi ostala trauma, a taj vremenski ograničen period kada stvari mogu da se promene sa lošeg na dobro, naučnici nazivaju "prozor rekonsolidacije",