Novosadski informativni portal 021

Zabava

Zbog suše farbaju umesto da zalivaju travnjake

Kaliforniju je pogodio još jedan talas velikih vrućina, a novi zakon zabranjuje vlasnicima bašti da ih zalivaju onoliko često koliko su to činili ranije, a mnogi su odlučili da svoje travnjake ofarbaju u zeleno.

NASA raspisala konkurs za kuće na Marsu i Mesecu

Premda nije našla nijedan dokaz o postojanju života na Mesecu ni na Marsu, Američka svemirska agencija (NASA) raspisala je konkurs 3DPHab (3D Printed Habitat Challenge) kako bi bila sigurna da će budući stanovnici zemljinog satelita i crvene planete imati krov nad glavom.

VIDEO: Za snoubording nije potreban sneg

Profesionalni ljubitelj ekstremnih sportova Adrijan Seni, koji radi i kao dubler u filmovima, "jahao" je oblake dok je visio sa helikoptera i dokazao da za snoubord ne treba sneg.

Rešena misterija rupa u švajcarskim sirevima

Posle skoro jednog veka istraživanja, konačno je rešena misterija rupa u nekim švajcarskim sirevima, kao što su ementaler i apencel objavio je danas Institut za nauku i prehrambene proizvode Agroskop (Agroscope), sa sedištem u Bernu.

Takmiče se u trci sa vunom na leđima

Jedan živopisni gradić na jugoistoku Engleske nastavlja dugu tradiciju. Još u srednjem veku je bio centar trgovine vunom, a duže od četiri decenija je domaćin svetskih prvenstava u trčanju, s tim da takmičari na leđima nose poveći džak pun te tekstilne sirovine. 

Kako su kanibali pripremali ljudsko meso?

Tim arheologa pronašao je na nalazištu u Tlatelkomili, nedaleko od Meksiko Sitija, ostatke ljudskih kostiju starih 2.500 godina sa tragovima koji ukazuju da su bile pripremane za ishranu.