
Idealno za vrele letnje dane: Voćne kocke sa jogurtom i limunom
Danas vam donosimo još jedna osvežavajući desert koji ne zahteva pečenje, a sigurno će vam prijati kada živa u termometru skoči iznad 30 stepeni.

Foto: 021.rs
Sastojci:
Za koru:
200 g integralnog keksa (ili plazme)
80 g otopljenog putera
Za fil:
400 g grčkog jogurta (ili običnog, procediti ako je redak)
200 ml slatke pavlake
3 kašike meda (ili agave)
1 limun - sok + kora
10 g želatina (ili 1 kesica, može i biljna alternativa)
3 kašike hladne vode
Za dekoraciju:
Šumsko voće (sveže ili zamrznuto, otopljeno)
Listići nane
Priprema:
Kora: Samleti keks, pomešati sa otopljenim puterom i utisnuti u dno kalupa (20×20 cm). Ostaviti u frižideru dok pripremate fil.
Želatin: Namočiti želatin u hladnu vodu 5 minuta, pa zagrejati (ne kuvati) dok se ne otopi.
Fil: Umutiti pavlaku do čvrstine. U drugoj posudi pomešati jogurt, med, limunov sok i koru, pa dodati istopljen želatin. Na kraju lagano umešati umućenu pavlaku.
Sipanje: Fil sipati preko kore i poravnati. Pokriti i ostaviti u frižideru najmanje 4–5 sati (ili preko noći).
Dekoracija: Pre služenja posuti šumskim voćem i ukrasiti listićima nane. Seći na kocke.
Savet:
Možete zamrznuti deo fila u silikonskim modlama i koristiti kao "kocke za limunadu" ili hladne zalogaje.
Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Recepti
VIDEO: Ovo je recept za kolač nazvan po Robertu Redfordu
21.09.2025.•
0
Znate li da postoji kolač posvećen Robertu Redfordu, legendarnom glumcu koji nas je napustio 16. septembra?
Predlog za nedeljni ručak: Paprike punjene krompirom i sirom
21.09.2025.•
0
Ako imate koju papriku viška, ovo je idealno jelo za nedeljni ručak.
Ovaj sos od samo tri sastojka proglašen je "najboljim umakom na svetu"
16.09.2025.•
8
Pasta je mnogima jedno od omiljenih jela, a umak od paradajza, koji je Delish.com proglasio "najboljim sosom na svetu", možete napraviti od samo tri sastojka.
VIDEO "Razvučeni sladoled" osvaja mreže: Evo kako da ga sami napravite
14.09.2025.•
0
Na Tiktoku se poslednjih nedelja pojavio novi viralni trend - "razvučeni sladoled" (stretchy ice cream), poznat i kao "turski" ili "arapski" stil sladoleda.
Za malo drugačiji početak dana: Banana kafa
14.09.2025.•
1
Uvek nije loše probati nove stvari, napraviti malo promene da ono što praktikujemo svaki dan - poput kafe, ne dosadi.
Predlog za fin ručak: Lazanje sa piletinom
10.09.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za sočne, kremaste lazanje sa piletinom, povrćem i blagim ukusom pavlake i sira.
Recept za letnje dane: Lagana testenina sa tikvicama i limunom
08.09.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za laganu, osvežavajuću testeninu sa citrusnim notama, koja je odlična za letnje dane ili kada želite nešto jednostavno, a ukusno.
Brzo osveženje: Krem od banana i kakaa
07.09.2025.•
0
I dalje traje leto i vrućine su još tu, pa lagani, osvežavajući krem je dobrodošao. Danas vam donosimo recept za krem od banana i kakaa.
Ukus Bliskog istoka: Počnite dan uz kafu sa kardamomom
07.09.2025.•
1
Danas vam donosimo recept za jednu od najpoznatijih i najmirisnijih kafa sa Bliskog istoka - Arapska kafa sa kardamomom (često se zove qahwa ili gahwa).
Recept dana: Piletina u pavlaci sa šampinjonima
06.09.2025.•
0
Ako razmišljate o tome šta da pripremite danas za ručak, imamo jedan predlog za vas.
Izdašan ručak u jednoj šerpi: Grašak sa piletinom i šampinjonima
04.09.2025.•
0
Da bi ručak bio savršen, nema potrebe za komplikovanim i egzotičnim receptima, sve može da stane u jednu šerpu.
Ako ujutru nemate vremena, ali imate apetit: Brzinska tortilja sa sirom i povrćem
04.09.2025.•
0
Ukoliko ujutru nemate vremena za spremanje zahtevnijih doručaka, ovo je recept za vas. Za samo 10 do 15 minuta dobićete obrok koji će vas držati sitim do sledećeg obroka.
Lagano, ali ste siti: Rižoto sa povrćem
03.09.2025.•
2
Ukoliko razmišljate o ručku koji će biti lagan, ali posle kog ćete se osećate sito, donosimo vam jedan predlog.
Pire krompir na malo drugačiji način: Kuvar tvrdi da će ovako spremljen biti najukusniji
31.08.2025.•
5
Britanski kuvar Tom Bejtman tvrdi da smo sve vreme pire krompir spremali pogrešno, a podelio je i svoj način koji umesto kuvanja podrazumeva pečenje neoguljenog krompira u rerni.
Lagano osveženje koje se brzo sprema: Krem od banana sa jogurtom i limunom
31.08.2025.•
1
Ovo je lagan i zdrav desert - banana daje kremastu teksturu i prirodnu slatkoću, jogurt osvežava, a limun pravi lep balans da ne bude pretežak.
Posna musaka od tikvica i krompira: Ukusno jelo za svaki dan
29.08.2025.•
0
Ako tražite ideju za brz i ukusan obrok koji je ujedno i posan ili vegetarijanski, musaka od tikvica i krompira je pravi izbor.
Namaz koji je Tito obožavao: Ajvar na malo drugačiji način
27.08.2025.•
6
Priprema ovog ajvara je više od samog kuvanja, to je putovanje u prošlost i ukus jednog vremena.
Pita sa jabukama - klasik koji uvek miriše na dom
24.08.2025.•
0
Miris pečenih jabuka i cimeta vraća nas u detinjstvo i okuplja porodicu oko trpeze.
Čoko-malina kocke bez pečenja: Priprema od samo 15 minuta
23.08.2025.•
0
Svilenkast čokoladni fil na hrskavoj podlozi od keksa, osvežen sočnim malinama - recept bez pečenja, idealan kad želiš "wow" efekat uz minimum truda.
Kako da napravite mileram tortu sa malinama
19.08.2025.•
0
Ukoliko tražite nešto čime biste se zasladili, a da nije "preteško", imamo nešto za vas.
VIDEO: Jedan od trenutno najpopularnijih recepata na Tiktoku - "Egg Flight"
17.08.2025.•
0
Ukoliko volite da se igrate sa hranom, budete kreativni, isprobate nešto novo, a uz to imate i malkice strpljenja, vremena i volje, donosimo vam jedan recept koji vredi probati.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar