I Sosijete ženeral odlazi iz Srbije?

Francuska bankarska grupacija Sosijete ženeral napušta centralnu i istočnu Evropu i prodaje banke u šest zemalja tog regiona.
I Sosijete ženeral odlazi iz Srbije?
Foto: 021.rs
To piše EU Scoop, mali nezavisni bugarski portal koji objavljuje vesti na engleskom, pozivajući se na lokalni Capital.bg. 
 
Navodno, slično Telenoru, još jedan veliki investitor povlači se iz Bugarske i ostatka CIE. U Sosijete ženeral su odlučili da se fokusiraju na druge delove svog biznisa i prodaju banke u pomenutim regionima, navodi portal. 
 
Capital.bg objavio je informaciju o povlačenju te francuske bankarske grupacije, navodeći da u SG nisu zadovoljni svojom pozicijom na tržištima sa kojih izlazi, budući da nisu lideri u regionu. Prenose i informaciju da je već viđen kupac za njihovu banku u Bugarskoj mađarska OTP banka.
 
U toj banci za N1 kažu da ne komentarišu glasine i da se javnost o strateškim koracima informiše isključivo na osnovu odluke menadžmenta u Parizu.
 
Drugi potencijalni kupac je Apolo Global menadžment, koji takođe nije niti potvrdio niti demanotvao tu informaciju. 
 
Ogranak SG-a u Bugarskoj biće, kako se dodaje, otuđen u paketu sa bankama u Srbiji, Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori i Moldaviji. Capital navodi da je reč o prezasićenim i trenutno neatraktavinim tržištima, zbog čega je doneta odluka o povlačenju, pogotovo što ni u jednoj od njih banka nije u top tri. 
 
Kancelarija Sosijete ženeral otvorena je u Beogradu još 1977. godine, da bi 1991. prerasla u banku. To je jedina banka sa stranim kapitalom koja je u Srbiji radila tokom devedesetih godina prošlog veka. Ima mrežu od oko 100 ekpozitura i među vodećim je bankama u Srbiji.
  • bokica

    10.04.2018 10:03
    sprdnja sa narodom
    Podigla sam kredit u Alpha banci ,nakon izvesnog vremena stize obavestenje da je moj kredit prebacen u Jubanku posle nekog vremana novo obavestenje da kredit uplacujem u aik banku a za par dana da kredit uplacujem u Societe zeneral a sad opet promene dodje mi da vise neuplacujem kredit jer ovo je maltretiranje naroda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • da

    10.04.2018 08:43
    Ponestalo je para pa odlaze. Banke uvke odlaze tamo gde jemoguć najbolji profit - to je najnormalnija stvar. Šta više, izvlače kapital sa onog tržišta gde ostvareni dobitak nije na nivou očekivanog - iako ga ima. Banke nikad neće čekati da budu u minusu, za razliku od ovaca za šišanje kao što smo mi.
  • sremac

    10.04.2018 06:46
    slutnje
    Ne budite tako zloslutni. Sve je interes, napajali se nase sirotinje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.